Het is officieel: Huawei P50 heeft Leica camera

Huawei is gewond maar niet dood. Tijdens de aankondiging van zijn nieuwe HarmonyOS-besturingssysteem heeft het bedrijf twijfels weggenomen over de camera’s van de Huawei P50

Na de komst van de eerste echte moeilijkheden van het Amerikaanse handelsverbod, dat aanvankelijk niet meer dan een paar repercussies op producten leek te veroorzaken, is er de laatste tijd veel gesproken over Huawei en de gezondheidstoestand van het bedrijf. Het Chinese bedrijf heeft zichzelf in een mum van tijd opnieuw moeten uitvinden, en leek onlangs een klap te krijgen.

Maar tijdens de streaming aankondiging van HarmonyOS, het besturingssysteem waarop het nieuwe leven zonder Google en Android moet worden gebaseerd, liet Huawei zien dat het nog steeds aan de bal is en kan overleven, zelfs zonder het pre-ban tempo van nieuwe smartphones. Zoals de Huawei P50-reeks, die zoals gebruikelijk rond april officieel zou worden gemaakt en in plaats daarvan nog steeds vandaag, in juni 2021, in de coulissen staat te wachten tot de reeks uitstel een einde neemt en in het middelpunt van de belangstelling kan komen te staan om op te treden. Maar er is zowel Huawei en de P50-serie, waaraan het bedrijf een paar woorden besteedde tijdens het HarmonyOS-evenement met een geruststelling die door velen werd verwacht om te peilen hoezeer het verbod het vizier van het Chinese bedrijf had beïnvloed.

Huawei P50 met Leica-camera

Het lag niet voor de hand in het licht van de moeilijkheden om de smartphonereeks in leven te houden en eerdere geruchten dat de samenwerking tussen Leica en Huawei. De nieuwe context waarin het bedrijf zich beweegt, die grondig verschilt van die van zijn gouden jaren, heeft invloed gehad op het tempo van het nieuws, maar blijkbaar niet op de historische partnerschappen.

Huawei en Leica gaan nog steeds hand in hand: tijdens het evenement gaf Huawei geen bijzonderheden over de Huawei P50-serie of zelfs maar een hint naar een officiële aankondiging, maar herhaalde het de voortzetting van de relatie met Leica.

Het gekozen medium is een afbeelding van de cameracluster van een van de Huawei P50-familieleden, waarop vier sensoren in een eiland te zien zijn met daaronder prominent het Leica-merk. Er kan nu geen twijfel meer over bestaan dat de Leica-camera op Huawei’s aankomende topmodellen officieel is.

De camera’s, die altijd een centraal thema zijn geweest voor degenen die Huawei smartphones hebben benaderd, hebben echter geen technische details onthuld, zoals het aantal megapixels of de functie van de vier lenzen die zijn opgenomen in een van de Huawei P50’s, vermoedelijk een van de krachtigste varianten in de binnenkort te verschijnen reeks.

Hoge verwachtingen voor Huawei P50 foto’s

In de tussentijd blijft het bedrijf de aandacht hoog houden met een aantal interessante uitspraken: “[Huawei P50] zal mobiele fotografie naar een nieuw niveau tillen”, wat gemakkelijk te geloven is aangezien Huawei altijd veel heeft geïnvesteerd in smartphone fotografie en de vorige Huawei P30 en P40 dit ruimschoots hebben aangetoond.

En uit de afbeelding vrijgegeven door het bedrijf zelf, zelfs het eiland met de lenzen geeft de indruk groter te zijn dan die gezien op de Huawei P40 Pro+, wat doet vermoeden dat de Huawei P50 nog grotere sensoren zal hebben en dus in staat zal zijn om hogere prestaties te garanderen dan de reeds uitstekende voorganger.