Huawei P20 officieel, specs, prijs en release in Italië

Aan boord vinden we een Kirin 970-chipset, 4GB RAM en 128GB aan interne opslagruimte. Dubbele achtercamera’s en volledig herzien ontwerp

Tijdens een evenement in Parijs heeft Huawei de sluiers van de nieuwe P20, P20 Pro en Mate RS (een echte last-minute verrassing) opgelicht. Voor het Chinese bedrijf is dit een revolutie ten opzichte van het recente verleden: de smartphones hebben innovatieve functies, zoals de drie achtercamera’s (aanwezig op de P20 en Mate RS) en de inkeping aan de bovenkant van het scherm.

De Huawei P20 is de ‘instap’-smartphone (als hij zo genoemd mag worden, want hij heeft de typische functies van een topper) onder de drie die het Chinese bedrijf heeft gepresenteerd. Het is een baanbrekend toestel voor Huawei: na de minder dan uitstekende resultaten van de P10 was een verandering van stijl en tempo nodig. Met de P20 neemt Huawei in één klap afscheid van 16:9-schermen en smartphones met prominente bezels. De smartphone heeft een modern ontwerp: groot scherm, zeer dunne bezels en de inkeping aan de bovenkant van het scherm waar de frontcamera is geplaatst. Deze smartphone is een knipoog naar de iPhone X, maar voert het concept tot het uiterste door en weet de vingerafdruksensor te integreren in de voorkant van het display.

Features van de Huawei P20

Van de drie smartphones die Huawei heeft gepresenteerd, is de P20 de minst presterende. Maar als je het gegevensblad van het apparaat leest, besef je dat het nog steeds een toptoestel is. Aan boord vinden we de Kirin 970-chipset (dezelfde die we vinden op de Huawei Mate 10 Pro) die een Neural Processing Unit integreert voor kunstmatige intelligentie. Dit wordt ondersteund door 4 GB RAM en 128 GB niet-uitbreidbare interne opslagruimte. Kunstmatige intelligentie zorgt voor een beter procesbeheer en energiebesparing: met de 3400 mAh batterij kom je de dag zonder al te veel problemen door. Het FullView-scherm heeft een diagonaal van 5,8 inch en een FullHD+ resolutie. De beeldverhouding is 18,7:9 (iets langer dan normaal door de aanwezigheid van de inkeping).

Voor de nieuwe smartphone heeft Huawei tijd en geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van een fotovak dat beter is dan dat van elke andere smartphone op de markt. En de resultaten die de Huawei P20 behaalde op DXoMark, de benchmark voor fotosensoren, lijken dit te bevestigen: de smartphone kreeg een score van 102, de hoogste ooit genoteerd (alleen overtroffen door de P20 Pro, de “grote” broer met drie achtercamera’s). Deze score werd behaald dankzij een dubbele camera aan de achterzijde met een 12-megapixel hoofdsensor met een brandpuntsafstand van 1,8 en een 20-megapixel secundaire sensor met een brandpuntsafstand van 1,6 en gewijd aan zwart-witbeelden. De frontcamera is 24 megapixels, een van de beste op de markt. Een groot deel van de eer voor de resultaten van de P20 komt niet alleen van de fotosensoren, maar ook van het door Huawei ontwikkelde kunstmatige intelligentiesysteem dat de gebruiker helpt betere foto’s te maken. De camera integreert ook Huawei’s AIS (AI Image Stabilization) technologie die helpt bij het maken van geen wazige foto’s en het opnemen van perfecte video’s.

Ook op audiogebied zijn er verbeteringen, dankzij de aanwezigheid van de nieuwe Huawei DAC Headphone Amplifier. De smartphone heeft een dual SIM-slot: beide kaarten ondersteunen 4G. De Huawei P20 komt op de markt met Android Oreo 8.1 gepersonaliseerd met EMUI 8.1.

Prijs en beschikbaarheid in Italië

De Huawei P20 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Italië voor een prijs van 649 euro. Er zal keuze zijn uit vijf kleuren: roze goud, champagne goud, middernachtblauw, zwart, schemer

.