Hoe kies je een goede budgettablet

Er zijn genoeg goed presterende budgettablets op de markt, dus ontdek op welke functies je moet letten bij je aankoop.

Het aanbod tablets ontwikkelt zich voortdurend, en tegenwoordig hoef je geen grote bedragen te investeren om een betrouwbaar product met de juiste functies mee naar huis te nemen. Goedkope maar goede tablets voor werk en studie – maar ook voor vrije tijd – worden steeds populairder in de schappen van winkels – zowel fysiek als online.

Natuurlijk zijn niet alle tablets op de markt hetzelfde: daarom is het belangrijk om te weten met welke elementen we rekening moeten houden bij de aankoop, zodat we ons kunnen laten leiden naar de beste goedkope tablets die er zijn.

Wat is een tablet en waar is het voor

Voordat we bepalen welke goedkope maar goede tablets we moeten overwegen, is het goed om te weten waar we het over hebben. Wanneer we het over een tablet hebben, hebben we het over een compact apparaat, dat over het algemeen wordt gedefinieerd als het midden tussen een pc en een smartphone. Hij valt op door zijn gebruiksgemak, het grote aantal functies waarmee hij is uitgerust en, natuurlijk, zijn draagbaarheid.

Hoe kies je een goede budgettablet

Om een goede budgettablet te kopen, moet je rekening houden met dezelfde kenmerken die je normaal ook zou overwegen bij de evaluatie van een andere tablet, maar je moet wel rekening houden met de beperkingen van een krap budget. Er zijn verschillende belangrijke elementen waarmee rekening moet worden gehouden, en zij kijken naar alle aspecten van het toestel. Meer specifiek hebben we:

Gewicht en formaat

Het formaat van een tablet is niet strikt gerelateerd aan de prijs, en het is niet ongebruikelijk om goedkope 10-inch tablets in de uitverkoop te vinden. Vaker echter zijn de kleinere modellen (met 7 of 8 inch beeldschermen) ook het minst duur. Wat het gewicht betreft, hebben de meeste modellen tegenwoordig een zo compact mogelijk ontwerp, om het gewicht tijdens het gebruik te beperken;

Software

Afhankelijk van de fabrikant kunnen bepaalde eigen apps vooraf op de tablet zijn geïnstalleerd, die niet altijd kunnen worden verwijderd. Deze apps nemen veel ruimte in beslag en kunnen een beperking vormen voor budgettablets met een beperkt opslaggeheugen. Daarom is het belangrijk om niet alleen naar het gebruikte besturingssysteem te kijken, maar ook naar hoe het apparaat zich softwarematig gedraagt;

Hardware

Er is geen tekort aan goede budgettablets op de markt, maar het is onwaarschijnlijk dat ze concurrerende prestaties bieden. Processoren zijn gedateerd en RAM is niet meer dan 2 GB. Het interne geheugen kan echter worden uitgebreid via een Micro SD-kaart, tot de maximale grootte die door het specifieke apparaat wordt ondersteund;

Connectiviteit

In tegenstelling tot duurdere tablets hebben budgetmodellen beperkte connectiviteitsopties. Wi-Fi, Bluetooth en USB-opladen zijn altijd beschikbaar, maar er is meestal geen eigen simkaartslot;

Scherm en camera

In de moderne markt hebben zelfs de goedkoopste tablets een schermresolutie die ruim voldoende is om van de meeste multimedia-inhoud te genieten – zoals tv-series of films. Dit wordt geholpen door het kleine schermformaat, dat zelfs bij gemiddelde resoluties een scherp beeld garandeert. De camera daarentegen zal bijna altijd een marginaal en ondermaats element zijn, niet geschikt voor fotoliefhebbers.

De beste goedkope tablets om te kopen

De beste goedkope maar goede tablets komen van verschillende fabrikanten, en kunnen voor minder dan €350 van ons zijn. Er zijn ten minste vijf modellen die zullen voldoen aan diegenen die op zoek zijn naar een goedkoop toestel dat een breed scala van functies kan uitvoeren. Deze variëren van de Lenovo Tab 4 10 Plus tot de Samsung Galaxy Tab S6 Lite, maar ook de Apple iPad 10.2 (2020), Amazon Fire HD 8 (2020) en Amazon Fire 7 (2019).