iFInd3D, de zoekmachine voor 3D-printers

Ontwikkeld door een Nederlandse 3D-printerhandelaar, is iFInd3D een zoekmachine die meer dan 700.000 modellen voor 3D-printers samenbrengt

3D-printers zijn van wensobjecten voor de lucky few uitgegroeid tot een onmisbaar en onvervangbaar element, vooral in de bedrijfswereld. Het enige probleem is het vinden van vrije modellen om u te inspireren om uw eigen product te maken. Elke printer gebruikt zijn eigen software en speciaal gemaakte sjablonen. Een beslissing die voor bedrijven veel tijdverlies oplevert. En tijd op het werk, zoals we weten, is geld. Een Nederlandse verkoper van 3D-printers had een opzienbarend idee: het lanceren van de eerste zoekmachine voor 3D-printbare producten. Net als een traditionele zoekmachine kunt u met iFind3d, zoals de website heet, zoeken in duizenden – we hebben het over meer dan 700.000 modellen – ontwerpen van hoge kwaliteit.

Hoe iFind3D werkt

De zoekmachine brengt de meeste bibliotheken van printbare modellen samen die op het internet beschikbaar zijn. Om ze te zoeken, hoeft u alleen maar een trefwoord in te voeren in de balk, dat het type ontwerp vertegenwoordigt waarin u geïnteresseerd bent, en de zoekopdracht te starten. De gevonden modellen kunnen worden opgeslagen en gedownload. iFind3D, dat zich nog in bètafase bevindt, kan een nuttige bondgenoot blijken te zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen, die niet over veel economische middelen beschikken. Toetreding tot een belangrijke sector, zoals 3D-printing, kan namelijk veel geld kosten, vooral wanneer iemand moet worden gevonden om de te vervaardigen voorwerpen te ontwerpen. De zoekmachine voor 3D-printbare modellen is een geweldig alternatief dat snel, gemakkelijk en vooral voordelig is voor het MKB.

.