Rambo wordt een van de nieuwe personages in Mortal Kombat 11 Ultimate

De beroemde soldaat Rambo uit de jaren ’80 films voegt zich bij de andere personages in de videogame. Beschikbaar in Kombat Pack 2 vanaf 17 november.

Mortal Kombat 11 Ultimate is een van de meest geanticipeerde videogames van volgende maand. Nieuws over de release doet al een tijdje de ronde, want hij zal vanaf 17 november speelbaar zijn en zal ook Kombat Pack 2 en Aftermath, een uitbreiding op het spel, bevatten. Maar nu is er nieuws uitgelekt dat fans van actiefilms zal aanspreken.

Een van de hoofdrolspelers van het spel zal Rambo zijn, een cultfiguur uit de jaren tachtig. De laatste details van het spel zijn nu in de maak, en het ziet er naar uit dat het een goed ontworpen editie wordt boordevol ongelooflijke functies. Maar het nieuws dat alle fans van het spel echt blij heeft gemaakt, is dat de stem van Rambo tijdens het spel zal worden nagesynchroniseerd door Sylvester Stallone zelf. Mileena en Rain zullen ook het rooster van vechters aanvullen. De intrede van Rambo in de game is een belangrijke bevestiging: zoals we al hebben gezien in andere games zoals Fortnite, raken de werelden van film en muziek steeds meer verweven met die van videogames.

Rambo in Mortal Kombat 11 Ultimate

De aanwezigheid van Rambo met de originele stem van Stallone in de elfde editie van Mortal Kombat wordt bevestigd door Dominic Cianciolo, de man die verantwoordelijk is voor het schrijven en de stemmen bij NetherRealm Studios. Hij verzekert ons dat het personage zelfs de meest vurige en veeleisende fans niet zal teleurstellen: “Rambo’s look is zorgvuldig uitgewerkt door onze character artists, en zij hebben zich met name laten inspireren door de film First Blood”.

Het uiterlijk van het personage zal dus zijn geïnspireerd op de originele film uit 1982, maar ook op de vervolgen daarop. Rambo’s stem is een van de beroemdste en doet ons onmiddellijk denken aan een scenario zonder scrupules en genade, waar het enige doel is te vechten om te overleven. Mortal Kombat is een van de meest meedogenloze en gewelddadige gevechten in de geschiedenis van videogames.

In een interview sprak Gianciolo over het verband tussen de stem van het personage en de game: “We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat elke regel dialoog trouw was aan de Rambo die de fans kennen en waar ze van houden.

Wie zijn de andere personages in de game?

Na Rambo zullen in Kombat Pack 2 twee oude gezichten uit de door Ed Boon en John Tobias gecreëerde saga te zien zijn, namelijk Rain en Mileena. Deze nieuwe personages voegen zich bij de andere veteranen in het pakket: Shang Tsung, Terminator T-800, Joker en Spawn, Sindel en Nightwolf. RoboCop, Sheeva en Fuji zullen te zien zijn in de Aftermath-uitbreiding.

Hoe Rambo te gebruiken in Mortal Kombat 11 Ultimate

Iedereen die al in het bezit is van de eerste versie van Mortal Kombat 11 en de Xbox Series S/X of PS 5 aanschaft, kan vanaf 17 november gratis upgraden naar Ultimate. De update introduceert andere nieuwe functies, met name dynamische 4K-resolutie.

Het is mogelijk om Rambo aan te schaffen door Kombat Pack 2 aan te schaffen voor PC, PS4, Xbox One en Xbox Series X/S Google Stadia en Nintendo Switch vanaf 17 november.