De nieuwe functie op Apple Watch 8 wordt de bloedglucosesensor

Rumors suggereren de komst van een belangrijke nieuwe functie op Apple Watch Series 8, na de teleurstelling van dit jaar met Series 7

De bloedglucosesensor op Apple Watch werd dit jaar verwacht,

De bloedglucosesensor op de Apple Watch werd dit jaar verwacht, maar de in september aangekondigde generatie heeft niet alleen degenen teleurgesteld die hoopten dat het zou worden geïntegreerd, maar ook degenen die hoopten op belangrijke veranderingen, zoals de esthetische verandering die in de aanloop werd verwacht.

Niets doen, de Apple Watch Series 7 is verbeterd ten opzichte van het verleden, maar minder dan verwacht. De geschiedenis zal zich waarschijnlijk niet herhalen voor het model van volgend jaar, dat volgens de laatste geruchten moet kunnen rekenen op een zeer belangrijke sensor, zoals de bloedglucosesensor. Het zou een belangrijk eerstelijnsinstrument zijn voor mensen die te maken hebben met de verraderlijke ziekte van diabetes: door de bloedsuikerspiegel te kennen, zij het bij benadering, zouden zij gemakkelijk en niet-invasief hun gezondheidstoestand van moment tot moment kunnen controleren.

De Apple Watch 8 kortegolfsensor

Bronnen in Azië suggereren dat toeleveranciers van Apple werken aan een kortegolfsensor die op de volgende generatie Apple Watch gebruikt zou kunnen worden om de bloedsuikerspiegel te meten. Dit type sensor wordt meestal gebruikt in apparaten voor de gezondheidszorg om dezelfde metingen te verrichten, dus als het gerucht klopt, zal de Apple Watch Series 8 van volgend jaar de mogelijkheid hebben om een te hoge bloedsuikerspiegel te detecteren.

“Ennostar en Taiwan Asia Semiconductor (TAS, voorheen Opto Tech) ontwikkelen infrarode (IR) LED-apparaten met een korte golflengte (meer dan 1.000nm) voor gebruik in de Apple Watch.

Apple Watch is een ‘Zwitsers zakmes’ op gezondheidsgebied geworden

In essentie zou het gaan om een nieuwe sensor die in één enkel onderdeel alle metingen kan verrichten die de Apple Watch al jaren tot een allround health tracker maken. De Apple Watch Series 6 is de eerste Apple Watch met een elektrocardiogram om de pols, terwijl er in het verleden al systemen waren om het zuurstofgehalte in het bloed en de hartslag bij te houden. Met name SpO2, hoewel de Apple Watch geen medisch apparaat is, kwam bijzonder goed van pas tijdens het hoogtepunt van de pandemie, toen de bloedzuurstofniveaus een sleutelrol speelden bij de eerste Covid-19-diagnoses.