PC virussen, wat is het verschil tussen in quarantaine plaatsen en verwijderen

Er is een groot verschil tussen het in quarantaine plaatsen en het verwijderen van het virus. Hier is welke techniek te gebruiken, afhankelijk van uw behoeften

Als we er na de antivirusscan achter komen dat de computer is geïnfecteerd, hebben we drie verschillende opties: de malware opschonen, verwijderen of in quarantaine plaatsen. Wat zijn de verschillen? Welke techniek moet ik gebruiken als ik het geïnfecteerde bestand niet wil verwijderen?

Het hangt allemaal af van de ernst van de situatie en het ‘advies’ van uw antivirus: als de software u vertelt dat u het geïnfecteerde bestand moet verwijderen, dan moet u dat doen, ook al verliest u waardevolle documenten. Maar voordat u tot deze beslissing komt, moet u weten wat de verschillen zijn tussen in quarantaine plaatsen, opschonen of verwijderen van het virus. Elk van de drie technieken heeft zijn voor- en nadelen, maar weten hoe je ze moet gebruiken is van fundamenteel belang om jezelf te verdedigen tegen een mogelijke hackeraanval. Hier leest u wat het in quarantaine plaatsen, opschonen of verwijderen van een virus inhoudt.

Quarantaine

Het virus in quarantaine plaatsen verwijdert het virus niet van uw computer, maar verplaatst het naar een veilig gedeelte van uw harde schijf zodat het geen andere bestanden kan infecteren. Het is dezelfde praktijk als bij mensen die aan een besmettelijke ziekte lijden: om ze onschadelijk te maken, worden ze voor een min of meer korte periode geïsoleerd.

Opschonen van een virus

Opschonen en verwijderen van een virus lijken misschien twee identieke termen, maar dat zijn ze niet. De concepten zijn totaal verschillend. Als u ervoor kiest de malware op te ruimen, wordt het virus verwijderd, maar het bestand niet. Alleen de kwaadaardige code wordt uit het document verwijderd, zodat de gebruiker het kan blijven gebruiken.

Virus verwijderen

Om het virus bij de wortel uit te roeien, is de meest effectieve oplossing om het te verwijderen. Helaas zal het gebruik van deze techniek ook de inhoud van het geïnfecteerde bestand verwijderen. Alvorens tot deze drastische oplossing te komen, moet men er zeker van zijn dat het probleem niet kan worden opgelost met de hierboven beschreven technieken. Als u besluit het document te verwijderen, is het dus onmogelijk om het in de toekomst nog te gebruiken.

Welke techniek moet u kiezen tussen quarantaine, opschonen en verwijderen van een virus

Er is niet één techniek die koste wat kost moet worden gebruikt, maar het is noodzakelijk om elk geval te evalueren. Als onze computer bijvoorbeeld is geïnfecteerd door een Trojaans virus of een worm, kunnen we het geïnfecteerde bestand niet verwijderen of opschonen: de enige oplossing is quarantaine. De enige oplossing is quarantaine. De situatie is anders voor andere soorten virussen: heel vaak is de enige oplossing het bestand te verwijderen en alle documenten daarin te verliezen. Een pijnlijke oplossing, maar nog steeds de oplossing die de voorkeur heeft van antivirussen.

En het virus schoonmaken? Dit is meestal de eerste oplossing die wordt geprobeerd, maar de kans op succes is zeer gering.