Hoe uw USB Flash Drive te beveiligen met een wachtwoord

USB Flash Drives zijn de meest handige draagbare tools voor werk, maar omdat ze verloren kunnen gaan, moet u uw documenten beveiligen met een wachtwoord

USB Flash Drives zijn een van de meest populaire tools voor mensen die belangrijke documenten en bestanden bij zich moeten hebben voor werk of studie. Draagbaarheid houdt echter ook een gevaar in voor deze toestellen, die gemakkelijk kunnen worden gestolen of verloren. Het instellen van een wachtwoord kan een goede manier zijn om de veiligheid te verhogen.

Het is helaas niet mogelijk om één wachtwoord in te stellen om de hele USB-stick te beschermen, in tegenstelling tot smartphones en computers. Tenzij we een schijf hebben gekocht die beveiligd is met hardwarematige encryptie. Om te voorkomen dat onze belangrijkste gegevens in verkeerde handen vallen, kunnen we nog steeds een wachtwoord instellen voor afzonderlijke bestanden. Ook in dit geval moeten we altijd encryptie gebruiken. Als u echter niet erg vertrouwd bent met computers, kunt u bestanden opslaan met een wachtwoord voordat u ze op de stick zet. In verschillende programma’s, zoals Word of Excel, kunt u een toegangscode instellen voor documenten wanneer u ze opslaat.

Een wachtwoord instellen in het bestand

In Word is het instellen van een wachtwoord om een document te beveiligen vrij eenvoudig. Klik gewoon op Bestand en selecteer dan Document beveiligen. In het pop-up menu, klik op Encrypt with Password. Nu hoeven we alleen nog maar de code in te voeren en de bewerking te bevestigen. Wat als we een wachtwoord-beveiligd PDF-bestand op de flash drive willen opslaan? Simpel, gebruik gewoon een programma dat speciaal is ontworpen om PDF-documenten te beveiligen. Een van de beste is PDFTK Builder.

Bescherm een deel van de gegevens

Een van de grootste problemen bij het maken van een wachtwoord voor een enkel document op de USB-stick zijn de beheerdersrechten. Dat wil zeggen dat deze bestanden alleen op bepaalde computers kunnen worden geopend. Dit veroorzaakt een groot ongemak voor degenen die de documenten op verschillende PC’s moeten gebruiken. Als u vaak USB-sticks gebruikt voor uw werk en uw informatie wilt beschermen, is het daarom beter om een programma als Rohos Mini Drive te gebruiken in plaats van een wachtwoord voor elk bestand. Met de software kunt u tot 2 GB die op een enkele flashdrive is opgeslagen, met encryptie beveiligen. Het betrokken instrument gebruikt automatische on-the-fly versleuteling met AES 256 bit. De software die op de USB-stick is geïnstalleerd, beschikt al over de codering, zodat u geen beheerdersrechten nodig hebt op de computer waar u de stick gaat insteken. Om uw gegevens te beschermen, klikt u op Encrypt USB drive in het startscherm van de Rohos Mini Drive. Dan moeten we onze USB-drive selecteren en een wachtwoord invoeren. Klik vervolgens op Create Disk en u bent klaar. Hiermee krijgt u een met een wachtwoord beveiligde 2GB container op de schijf.

Encrypt USB Drive

U kunt ook de hele schijf versleutelen. Dankzij een programma als VeraCrypt. Zelfs met deze oplossing heb je administrator rechten nodig. En deze tool gebruikt ook AES 256-bit encryptie on-the-fly, net als Rohos Mini Drive. Om het te gaan gebruiken, moeten we VeraCrypt rechtstreeks op onze flashdrive installeren. Zodra we VeraCrypt naar de USB-stick hebben gedownload, starten we de toepassing en klikken we op het item Volume aanmaken. Om het gehele USB-station te coderen, selecteert u Een niet-systeem partitie/schijf coderen en klikt u op Volgende. In de volgende stap moeten we kiezen of we een klassieke of een verborgen container willen maken. Selecteer de verborgen container en kies een wachtwoord. Om dit proces te voltooien, moet u eerst de hele USB-stick formatteren.