Hoe kiest u de beste draagbare lader voor uw smartphone

Kracht en draagbaarheid. Hier is een lijst met hoe u de beste draagbare lader voor uw smartphone kunt kiezen die aan uw behoeften voldoet

De batterijduur van uw telefoon of tablet wordt steeds korter naarmate u meer en meer apps en online diensten gebruikt. Daarom is het essentieel om een draagbare lader te kopen als u niet zonder batterij wilt komen te zitten wanneer u onderweg bent. Maar welke functies moeten we controleren voordat we er een kopen?

Power banks stellen ons in staat onze apparaten op te laden zonder dat we een stopcontact nodig hebben. Ze zijn ideaal voor op reis, tijdens een lange dag op het werk of als we onderzoek doen voor onze studie. Er zijn talloze draagbare opladers, elk verschillend qua vermogen, vorm, gewicht en grootte. Sommige hebben zelfs kabels bijgeleverd en andere hebben meerdere poorten, om meerdere apparaten tegelijk op te laden. Kortom, als u niet veel kennis hebt, is het niet gemakkelijk de beste lader te kiezen. Laten we eens kijken hoe u dat kunt doen.

Kracht

Het belangrijkste aspect is natuurlijk de kracht. Een draagbare oplader die uw telefoon niet eens volledig kan opladen, kan nutteloos zijn als u lange tijd van huis bent. En als we alleen een kleine draagbare oplader nodig hebben om de avond door te komen, is het misschien wel goed. Zoals altijd, hangt alles af van onze behoeften. We moeten ze zorgvuldig evalueren om te voorkomen dat we ons geld tevergeefs uitgeven. Om het vermogen van de lader te begrijpen, moeten we zijn mAh, of milliampère-uur, controleren. De meest voorkomende maten variëren van 2000mAh tot meer dan 30000mAh. Het is duidelijk dat hoe hoger het vermogen, hoe hoger de kosten. Kleinere 2000mAh laders zullen een smartphone 50% opladen. Hoewel deze factor afhankelijk is van de totale batterijcapaciteit van de telefoon. Ze worden daarom meer aanbevolen voor kleine toestellen zoals GoPro, Kindle en Bluetooth headsets. Een lader met 10000mAh daarentegen zal uw smartphone tussen de 3 en 4 ladingen geven. Let altijd op de compatibiliteit, anders kan de batterij van uw telefoon beschadigd raken door het gebruik van deze apparaten.

Draagbaarheid

Een oplader, of het nu voor een tablet of smartphone is, moet in de eerste plaats gemakkelijk mee te nemen zijn. Een powerbank die zeer krachtig maar te zwaar is, kan nutteloos zijn. Alles hangt altijd af van onze behoeften. Als we een lader nodig hebben voor een reis of voor werk buitenshuis, dan is het veel beter om te kiezen voor lichtgewicht oplossingen die in een zak passen en uw koffer niet belasten.

Uitgangsvermogen

Een ander aspect om te overwegen is het uitgangsvermogen van de lader, dat van invloed zal zijn op de snelheid waarmee smartphones worden opgeladen. Dit is vooral belangrijk als u meerdere apparaten tegelijk oplaadt. Anders zullen we, als het vermogen onvoldoende is, op geen van de apparaten die worden opgeladen, goede resultaten boeken.

Poorten

Gebruiken we alleen onze smartphones of moeten we ook tablets en accessoires opladen? En waarom zou je geen leuke powerbank kopen voor het hele gezin of om te gebruiken tijdens een reis met vrienden? Nogmaals, het zijn onze behoeften die het verschil maken. Opladers met meerdere poorten, om meerdere apparaten tegelijk op te laden, hebben meer stroom nodig en kosten dus meer. Maar ze zijn essentieel als we ze met meer mensen willen gebruiken.

Kabels

Een secundair aspect om rekening mee te houden is de aan- of afwezigheid van kabels en connectoren. Een powerbank moet altijd een kabel hebben voor aansluiting op het stopcontact. USB-aansluitkabels voor smartphones en tablets zijn minder nuttig. In dat geval kunt u beter de officiële kabels van het apparaat gebruiken.

Opladen

Wanneer we het hebben over het opladen van de draagbare lader, is het belangrijk om een paar getallen in gedachten te houden. De input van een powerbank varieert van 1Amp tot 2,4Amp. Dit betekent dat hoe hoger het ampèrage, hoe sneller de lading zal zijn.

Beschermingen en certificering

Er zijn een aantal zaken waarop u moet letten bij een draagbare lader. Eerst en vooral is er de efficiëntie, d.w.z. de bedrijfstemperatuur van de lader. Het is belangrijk dat hij niet oververhit raakt en daardoor mensen of apparaten verwondt. En vergeet niet dat het bij extreme temperaturen, zowel warm als koud, niet aan te raden is deze toestellen te gebruiken. Tot slot: koop alleen gecertificeerde toestellen.