Xiaomi Mi 10S is de nieuwe mid-range smartphone met de beste functies

Een nieuw Xiaomi model is klaar om de mid-range markt te kannibaliseren met een uitstekende spec sheet en een prijs die op zijn zachtst gezegd agressief is: het is de Mi 10S, zal hij in Italië aankomen?

Hij wordt pas over een paar dagen officieel onthuld, maar de Xiaomi Mi 10S maakt nu al golven dankzij twee belangrijke details: de technische specificaties en de prijs. Zoals de naam al doet vermoeden, zal de nieuwe telefoon van de Chinese fabrikant een nieuwe plek innemen in de grote Mi 10-familie, die al vol zit met opties in een breed scala aan prijspunten. De Mi 10i-serie begint aan de onderkant van de prijsklasse, gevolgd door de Mi 10T-serie in het middensegment en de vlaggenschipmodellen in de hoofdlijn, die worden gekenmerkt door rijkere technische functies en een hoger prijskaartje dan zijn kleinere broertjes. Zal dit nieuwe model zich onderscheiden van de massa? Aan trucs geen gebrek.

Als je een Xiaomi op afbetaling wilt bij een telefonieprovider, zijn hier de beste deals om te vergelijken:

Xiaomi Mi 10S, technische specificaties

Op dit moment is er nog maar weinig informatie over de nieuwe smartphone in de Mi 10-serie, maar zoals je in één oogopslag kunt zien, is het allemaal erg sappig. In feite heeft Xiaomi al bevestigd dat er een Qualcomm Snapdragon 870-processor wordt gebruikt, dezelfde die onlangs werd gebruikt in het basismodel van de Redmi K40-serie. De Snapdragon 870 is niets meer dan een Snapdragon 865 (degene die gebruikt wordt in de top van 2020), met een meer geoptimaliseerd productieproces.

Daarnaast tonen de TENAA- en 3C-certificeringsrapporten een 6,67-inch display en een 4680 mAh batterij met 33W opladen. Ook het audiosysteem is gericht op kwaliteit: als het bevestigd wordt, zou het een systeem zijn dat getekend is door een van de toonaangevende namen in de industrie, namelijk Harman Kardon.

Maar wat de liefhebbers van het merk vooral willen, is de camera. Zoals het bedrijf zelf verduidelijkte op Weibo, zal de Xiaomi Mi 10S beschikken over een quad-cam met een 108 MP primaire sensor, perfect in lijn met veel van de top van het assortiment apparaten die momenteel op de markt zijn.

Xiaomi Mi 10S, releasedatum en prijs

De tijd is rijp voor de nieuwe smartphone van het Chinese bedrijf. Het officiële debuut van de Xiaomi Mi 10S op de vaderlandse markt staat gepland voor 10 maart. De lancering is bevestigd door de fabrikant zelf, via een bericht op zijn officiële profiel op de microbloggingsite Weibo.

De bekende tipgever Digital Chart Station heeft daarentegen enige informatie verschaft over wat de prijs zou kunnen zijn. Volgens de onthullende tweet zou de prijs rond de 3500 yuan kunnen liggen, of ongeveer 450 euro, vergelijkbaar met de prijs van de Mi 10T toen die debuteerde. Eén vraag blijft: zal het op buitenlandse markten worden gelanceerd, na China? We zullen moeten afwachten.