Wat u moet doen om status_access_violation op te lossen

Een van de foutmeldingen die u krijgt als u op internet surft, meestal met Google Chrome, is “status_access_violation”: hier leest u wat het betekent en hoe u het kunt oplossen

Degenen die op internet surfen, weten dat er op internet geen gebrek is aan forums waartoe gebruikers zich kunnen wenden om dit of dat probleem op te lossen. Een van de meest afwijkende, en misschien minst bekende, is die welke wordt geïdentificeerd met de code status_access_violation. Een vervelende foutmelding, en de bijbehorende alarmbel, die meestal verschijnt in Chrome, de zeer populaire webbrowser van Google. Niet iedereen weet echter hoe het status_access_violation probleem in Chrome kan worden opgelost, en vooral wat het betekent.

Daarom kan een gids een waardevolle bondgenoot blijken te zijn als u op deze bug stuit wanneer u online een bepaalde pagina probeert te openen. Voor we beginnen, moeten we duidelijk maken dat de storing zich meestal voordoet wanneer een ongedefinieerde programmacode zonder waarschuwing voor het geheugen wordt geregistreerd: soms sluit Google het, omdat het een onjuist gebruik van codebeheer herkent. Niet alleen dat, maar de fout is volkomen onschadelijk voor uw apparaat, en duidt gewoon op slecht codebeheer.

status_access_violation: alle opties om de fout op te lossen

Het status_access_violation-probleem is dus grotendeels op te lossen, en doet zich voor op Google Chrome en andere browsers die zijn gebaseerd op de browser van het bedrijf uit Mountain View. Het nieuwe Microsoft Edge is bijvoorbeeld ook gebaseerd op Chromium, dus dit soort waarschuwingen zal tussen de twee platforms sterk op elkaar lijken. Over het algemeen is de meest geschikte actie om dit probleem op te lossen het herstarten van de browser of zelfs uw computer zelf. Er zijn ook andere, minder directe remedies, die moeten worden uitgelegd om door elke gebruiker correct te kunnen worden uitgevoerd. Laten we ze nu in detail bekijken, zodat we voorbereid zijn voor het geval de fout optreedt tijdens onze surfsessies op internet.

Download uw browser en werk deze bij naar de nieuwste versie

Het lijkt misschien triviaal, maar als uw browser niet goed werkt, kan het zijn dat deze verouderd is, of direct niet meer wordt ondersteund. Het is daarom raadzaam uw browser up-to-date te houden om optimaal te kunnen navigeren en gebruik te kunnen maken van de verschillende functies die door de verschillende fabrikanten ter beschikking worden gesteld. Bovendien kunt u met regelmatige updates uw computer beschermen tegen recentere en helaas meer geavanceerde beveiligingsinbreuken. Om uw browser, in dit specifieke geval Chrome, bij te werken, gaat u eerst de nieuwste configuratie downloaden van de officiële website van Big G: klik op de installatieknop, wacht tot deze klaar is en controleer onmiddellijk of het probleem is opgelost of niet. Nog handiger is de mogelijkheid om vanuit Google Chrome zelf te controleren of er updates zijn. Om verder te gaan, moet u de adresbalk URL van uw browser openen naar chrome: // settings.

Schakel extensies en plug-ins uit

Bijna alle webbrowsers, waaronder Chrome, bieden de mogelijkheid om de functionaliteit te verbeteren door extensies te installeren, ook wel add-ons genoemd. Hoewel deze zeker zeer nuttig zijn, kunnen ze ongewenst zijn of van dubieuze, en mogelijk schadelijke, oorsprong, en moeten daarom worden verwijderd of uitgeschakeld, zodat u kunt zien welke problemen veroorzaken. Open dus Google Chrome, klik op de opties, die u zult herkennen omdat ze de vorm hebben van drie verticale stippen, en selecteer in het menu het item ‘Andere hulpmiddelen’. Klik vervolgens in het zijmenu op ‘ExtensiesW’ en schakel de knop uit om alle geïnstalleerde browserextensies uit te schakelen.

Hernoem het uitvoerbare bestand van de browser

In het verleden, wanneer u werd geconfronteerd met een status_access_violation-fout, was het hernoemen van het uitvoerbare bestand van de browser, d.w.z. chrome.exe, ook effectief. Dit lost het probleem niet altijd op, maar het is de moeite waard om het te proberen door een reeks nauwkeurige stappen te volgen. De eerste stap is om met de rechtermuisknop op het Chrome-pictogram op uw bureaublad te klikken, ‘Bestandslocatie openen’ te selecteren, vervolgens te zoeken naar chrome.exe op de locatie om deze te hernoemen naar uw wens, en ten slotte de Google-signaturebrowser opnieuw te openen en de website te controleren die het probleem veroorzaakte.

Open een andere browser

Sommige add-ons waarin u geïnteresseerd bent, zijn mogelijk niet beschikbaar of compatibel met de browser die u gebruikt. Het is misschien een goed idee om eens een ander browserplatform te proberen, uit de vele die er op de markt zijn. Het eerder genoemde Microsoft Edge is momenteel erg populair bij gebruikers, en heeft bewezen veel betrouwbaarder te zijn dan het vroegere Internet Explore, dat nu met pensioen is. Chromium en Firefox zijn ook erg handig: de eerste is vergelijkbaar met Chrome, maar beslist slanker, en we kunnen dus inloggen met onze Google-account om gegevens op te halen, terwijl we met de laatste gegevens uit een andere browser kunnen importeren en exporteren, zodat we zonder problemen kunnen werken.