Wachtwoord voor iPhone-back-up vergeten? Dit is wat u moet doen

De versleutelde iPhone-back-up beveiligt onze gegevens. Maar wat te doen als u uw ontgrendelingswachtwoord bent vergeten? Zo krijgt u uw gegevens terug

De smartphone is tegenwoordig zo’n belangrijk deel van ons leven geworden dat het een soort “virtuele schatkist” van onze belangrijkste gegevens is geworden. Zo worden bijvoorbeeld alle wachtwoorden voor de websites die u op uw mobiele telefoon bezoekt, de geschiedenis van websites, de instellingen van alle Wi-Fi-netwerken die u gebruikt en, als u een iPhone en een iWatch hebt, zelfs uw gezondheidsgegevens, op uw mobiele telefoon opgeslagen zonder dat u daar ook maar iets voor hoeft te doen.

Naast deze gegevens zijn er ook nog gegevens die u zelf besluit op uw smartphone op te slaan, zoals uw favoriete muziek, uw persoonlijke of werk e-mailarchief, enzovoort. Vanwege de grote hoeveelheid belangrijke gegevens die uw iPhone bevat, is het een goed idee om deze te beschermen met een versleutelde back-up met een goed, sterk wachtwoord. Op deze manier kan zelfs bij verlies of diefstal van uw iPhone niemand toegang krijgen tot uw belangrijke gegevens zonder het wachtwoord te kennen, en zelfs als een dief erin slaagt de wachtwoordbeveiliging te kraken, heeft hij nog steeds een grote hoeveelheid versleutelde en dus onleesbare gegevens in handen.

Maar wat gebeurt er als u het wachtwoord voor uw iPhone-back-up kwijtraakt of vergeet? Dit is geen prettige mogelijkheid, want u kunt het wachtwoord niet herstellen, maar alleen resetten naar een geheel nieuw wachtwoord. De procedure is niet moeilijk, maar er moeten wel veel andere instellingen worden verwijderd.

Hoe reservekopiewachtwoord resetten op iPhone met iOS 11 of hoger

Om het reservekopiewachtwoord opnieuw in te stellen op uw toestel met iOS 11 of hoger, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Reset. Tik vervolgens op ‘Herstellen’ en voer uw iOS-wachtwoord in en volg alle stappen om uw instellingen opnieuw in te stellen. Instellingen zoals helderheid van het scherm, achtergrond of uw aangepaste startscherm zullen verloren gaan. Maar alle wachtwoorden van versleutelde back-ups worden verwijderd en u kunt ze opnieuw instellen door uw apparaat aan te sluiten op iTunes en een nieuwe back-up met een nieuw wachtwoord te maken.

Hoe reset u het wachtwoord van een back-up op een iPhone met iOS 10 of eerder

Als u een Apple-apparaat hebt met een eerder besturingssysteem, dat wil zeggen iOS 10 of nog lager, kunt u het wachtwoord van versleutelde back-ups niet resetten. Maar je kunt het probleem nog steeds oplossen door er omheen te gaan. Als u een Mac hebt, kan het wachtwoord van uw iPhone in de sleutelhanger zijn opgeslagen. Anders raadt Apple de volgende stappen aan:

1) Als een andere gebruiker uw apparaat heeft ingesteld, vraag hem dan om het wachtwoord dat hij heeft gebruikt

2) Gebruik een iCloud-back-up in plaats van iTunes. Als u geen iCloud-back-up hebt, kunt u er een maken

.