Hoe kies je de topsmartphone met AnTuTu

Dankzij het benchmarkingplatform kunnen gebruikers de krachtigste smartphone op de markt ontdekken en kiezen welke ze moeten kopen

De tweede helft van 2017 en de eerste helft van 2018 worden naar verwachting een echte gouden periode voor de smartphonemarkt. Volgens sommige analyses kocht slechts een beperkt aantal gebruikers in 2016 een nieuwe high-end smartphone, wat suggereert dat veel consumenten dat de komende maanden wel zullen doen.

De vele nieuwe producten die de laatste tijd zijn verschenen, zouden een sleutelrol kunnen spelen in deze commerciële trend. Geïntrigeerd door de nieuwigheden van de Galaxy Note 8, LG V30, Nokia 8 of iPhone X, zouden gebruikers ervoor kunnen kiezen hun oude toestel te dumpen en in de tweede helft van 2017 over te stappen op een top-of-the-line gepresenteerd. In dit geval zou de keuze echter wel eens bijzonder moeilijk kunnen blijken te zijn: de smartphones zijn uiteindelijk zeer vergelijkbaar op het gebied van specificaties en het kiezen voor de een of de ander zou wel eens geen gemakkelijke opgave kunnen zijn. Een grote hulp zou kunnen komen van AnTuTu.

Wat is AnTuTu

In technisch opzicht is AnTuTu een benchmarkingplatform – het bekendste en meest gebruikte in de mobiele industrie – dat hardwarecomponenten van smartphones test en hun prestaties analyseert. Eenvoudig gezegd zet AnTuTu de telefoon onder stress en beoordeelt de prestaties, waarbij een numerieke waarde wordt teruggegeven die de “kracht” van het gekozen toestel weergeeft. U kunt dan eenvoudig door de database van AnTuTu bladeren om een van de vele smartphones op de markt te vinden en de prestaties te vergelijken met die van vergelijkbare telefoons.

Hoe kiest u een topsmartphone met AnTuTu

Als u op zoek bent naar een topsmartphone en met name op zoek bent naar de krachtigste, dan kan AnTuTu van grote hulp zijn. U hoeft alleen maar naar de ranglijst te gaan, die door de ontwikkelaars van het platform wordt samengesteld en voortdurend bijgewerkt, en de topposities te bekijken. De getoonde waarden zijn een gemiddelde van de waarderingen die zijn gerapporteerd door verschillende gebruikers die de AnTuTu-app hebben gebruikt om hun toestel te testen. AnTuTu maakt ook elke maand een ranglijst van de krachtigste smartphones die te koop zijn, dus door de updates te volgen en de blogberichten te lezen, weet je welk toestel je moet kopen.