UArm Swift de 3D printing robot desktop arm

UArm Play is een robotarm gebouwd op een open-source platform dat veel duurdere industriële modellen rivalen

Het heet uArm Swift en is momenteel op zoek naar financiering op Indiegogo om in productie te gaan. Als het zijn doel bereikt, zou het een van die hulpmiddelen zijn waar geeks en doe-het-zelvers overal van dromen.

De uArm Swift robotarm is in staat – met de juiste programmering van het open-source softwareplatform Arduino – om nauwkeurige taken uit te voeren, zoals assemblage, 3D printen, lasersnijden, kunst tekenen, voorwerpen oppakken, backgammon spelen (of andere spellen) en zelfs suiker in de koffie te draaien. Er zijn twee versies van deze “slimme” arm: het standaard model en het Pro-model, dat uiteraard meer geavanceerde functies en meer kracht en precisie biedt bij het uitvoeren van diverse taken. Een echt extravagant apparaat dat u kunt beheren via een smartphone-app.

Hoe de uArm Swift werkt

Als u op zoek bent naar een systeem om delicate of repetitieve taken met een hoge intensiteit uit te voeren, is de uArm Swift zeker opgewassen tegen de uitdaging. uArm Swift is de basisversie van de robotarm die u precisietaken kunt delegeren, zoals tekenen, lasergraveren en schilderen, om er een paar te noemen. De arm voert moeiteloos uiterst precieze bewegingen uit dankzij de combinatie van een parallelle mechanische structuur en een servobesturing die hem tijdens het gebruik de juiste balans geeft. Het chassis is gemaakt van een aluminiumlegering, waardoor het een sterke en toch lichte structuur heeft die bestand is tegen een belasting tot 500 gram. Voor professionele toepassingen of taken die een snellere en meer nauwkeurige reactie vereisen, is de uArm Swift Pro-versie ideaal. Deze meer professionele editie bevat alle functies van de standaard Swift robotarm, maar met een krachtigere motor (blader door de fotogalerij hierboven om te zien hoe de robotarm werkt).

Communicatie via Bluetooth

Met beide modellen – Swift en Swift Pro – kunt u alle operaties op afstand starten en besturen via een draadloze Bluetooth-verbinding. Zowel de uArm Studio-toepassing voor Windows als uArm Play voor mobiele apparaten bieden volledige controle over het apparaat. Met een grafische programmeerinterface kan Swift met een paar eenvoudige gebaren worden bediend. Het programma uArm Studio wordt geleverd met muis-, toetsenbord- en gebarenbesturing, zodat u Swift kunt programmeren met uiterste precisie. De uArm Play app ondersteunt tikken en swipen voor precieze bewegingen van de robotarm.

Prijs en releasedatum uArm Swift

De robotarm is ook vrij betaalbaar. Het basismodel kost $209, of ongeveer €200, terwijl de superuitgeruste versie $499 kost, of iets meer dan €470.

De uArm Swift is ook heel betaalbaar.