Instagram vanaf de desktop: nu kan je posten

Het sociale platform introduceert een aantal nieuwe functies voor zijn gebruikers, maar de meest langverwachte was zeker de mogelijkheid om posts rechtstreeks vanaf de desktop te publiceren, zonder via een smartphone te moeten

Het Facebook-concern blijft de Instagram-app, een van zijn meest winstgevende apps ook omdat het de laagste gemiddelde leeftijd van gebruikers heeft, verder ontwikkelen. Deze dagen, van 19 tot 21 oktober om precies te zijn, worden verschillende nieuwe functies vrijgegeven die de app meer collaboratief zullen maken voor makers, nuttiger voor non-profit organisaties en handiger voor iedereen.

Drie nieuwe functies zijn aangekondigd: “Collaborations”, “Fundraiser Prompts” en de mogelijkheid om een post direct vanaf de desktop te publiceren, met een Windows PC of een Mac. Bovendien, en dit is een kleine vernieuwing, zijn er ook nieuwe geluidseffecten voor Reels. Dit is de laatste in een lange rij van nieuwe functies die Instagram invoert om het platform actueel en levendig te houden. In de afgelopen weken heeft Instagram een aantal specifieke functies onthuld voor de geestelijke gezondheid van tieners, een aantal interessante functies voor live posts (die nu zullen kruisen met ‘Collaborations’) en een soort waarschuwingssysteem voor wanneer het platform problemen heeft (zoals de recente algehele down van alle platforms van de Facebook-groep).

Instagram vanaf pc en de andere nieuwe functies

Laten we beginnen met de grootste nieuwe functie: de mogelijkheid om een post op Instagram rechtstreeks vanaf je computer te publiceren, met behulp van een normale internetbrowser. Tot nu toe konden bijna alle gebruikers de Instagram-website alleen gebruiken om posts van anderen te bekijken, een like te plaatsen of een reactie te schrijven.

Behoudens zeer zeldzame gevallen, gebruikers met extra functies in de testfase, was het niet mogelijk om een post vanuit het niets te schrijven vanaf een foto of video op de computer. Dit betekende dat als je materiaal dat op je pc of Mac was gemaakt, wilde gebruiken voor een bericht, verhaal of reel, je het materiaal naar je telefoon moest sturen en het vervolgens moest publiceren.

Nu is alles veel handiger en vloeiender. Deze nieuwe functie wordt vanaf 21 oktober 2021 voor iedereen vrijgegeven.

De andere door Instagram aangekondigde nieuwe functies

Wat de andere nieuwe functies betreft, is de meest interessante echter zeker “Collaborations”. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de mogelijkheid om samen met een andere Instagram-gebruiker een post of een Reel te maken.

In de praktijk is het mogelijk om een uitnodiging tot samenwerking naar de tweede gebruiker te sturen: als deze accepteert, wordt de post door beide auteurs gepubliceerd. Accepteert hij, dan wordt het bericht door beide auteurs gepubliceerd. Dit betekent dat het bericht of de rol op beide profielen verschijnt en dat de bezoeken en reacties die op beide profielen worden ontvangen, worden opgeteld. De samenwerkingen zijn voor veel gebruikers al actief sinds 19 oktober.

Ten slotte kunnen gebruikers met ‘Fundraiser Prompts’ een non-profitorganisatie selecteren en direct een inzamelingsactie starten met een post op Instagram. Deze functie is actief vanaf vandaag, 20 oktober 2021.