Wat is Android System Webview en waar dient het voor?

Hier vindt u de functies van Android System Webview, wat is zijn belangrijkste taak en waarom is het essentieel voor Android toestellen.

Heeft u zich ooit afgevraagd wat Android System Webview is? Misschien hebt u onlangs een verplichte update van deze app gevonden of misschien hebt u er nog nooit van gehoord. In ieder geval is Android System Webview een belangrijk onderdeel van veel Android-toestellen en hun besturingssystemen.

Wat is Android System Webview

Android System Webview is, voor alle doeleinden, een systeemtoepassing die behoort tot alle Android-smartphones. Wat betekent systeem app? Simpelweg dat het geen normale toepassing is die u gemakkelijk kunt herkennen aan een pictogram, maar een toepassing die verborgen blijft en niet direct bruikbaar is. Desondanks is het belang ervan van het grootste belang.

De primaire taak van de Android System Webview is om toegang te bieden tot de in-app webbrowser. Dit betekent dat het van essentieel belang is om via een applicatie toegang tot het internet te verlenen. Een voorbeeld? Probeer aan Facebook te denken. Hoeveel links wijzen er naar externe sites? Android System Webview is de toepassing die precies dit soort activiteiten mogelijk maakt: de overgang van de Facebook-pagina naar de Libero Tecnologia website (bijvoorbeeld), door te klikken op de link gedeeld in de post.

Waarom is Android System Webview belangrijk?

Nu we hebben vastgesteld hoe Android System Webview de toepassing is die in staat is om de web content binnen uw apps te tonen, laten we proberen om de redenen te begrijpen waarom het zo belangrijk is. Ten eerste, efficiëntie. Voor een Android-smartphone garandeert het gebruik van een eigen app meer veiligheid en snelheid van webtoegang, in tegenstelling tot het gebruik van een app van derden. Ten tweede maakt de webview van het Android-systeem uiterst soepele navigatie mogelijk.

Als we bijvoorbeeld van de app naar het web overschakelen, is een eenvoudige tik voldoende om terug te keren naar de primaire bron. Tot slot kunt u met de geïntegreerde Android-toepassing gebruikmaken van verschillende functies: een pagina opslaan bij favorieten, delen via chat of sociale netwerken of direct overschakelen naar de desktopversie (met behulp van een completere webbrowser).

Hoe werkt u Android System Webview bij

Android System Webview is een echte toepassing, en om ervoor te zorgen dat deze goed werkt, moet deze voortdurend worden bijgewerkt. Hoe doe je dit? De eerste stap is om naar de Google Play Store app te gaan en te zoeken naar Android System Webview. Hier kunt u controleren of er een recente update moet worden uitgevoerd; zo ja, klik dan op “Bijwerken” om verder te gaan met de actie. Zodra de update is voltooid, zal het besturingssysteem automatisch de nieuwe versie gebruiken voor alle app-naar-web-overgangen.

ASW: kan het worden verwijderd?

Veel gebruikers vragen zich af of het mogelijk is om Android System Webview te verwijderen. De reden is eenvoudig uitgelegd: om ruimte vrij te maken. Is het mogelijk? Dat hangt af van de versie. In versies voorafgaand aan Android Nougat (Android 7) was het verwijderen niet mogelijk. Aangezien ASW een systeem-app is binnen deze smartphones, kon deze niet van het toestel worden verwijderd.

Met de nieuwste updates en de komst van Android Nougat is het echter wel mogelijk om de app te verwijderen. Dit komt omdat Google in deze nieuwe versies Chrome gebruikt als een WebView-toepassing, waardoor de centraliteit van de Webview van het Android-systeem effectief wordt beperkt. Hoe dan ook, wat prestaties betreft, is de geïntegreerde applicatie van Android altijd sneller dan Chrome.