Citrix neemt Wrike over

De aangekondigde deal brengt het digitale werkplatform van Citrix en de werkbeheeroplossing van Wrike samen. Citrix lässt sich diesen Deal, der neue Standards in Sachen Mitarbeiterproduktivität setzen soll, 2,25 Mrd. US-Dollar kosten.

Mithilfe der Work-Management-Lösung von Wrike sei es Citrix zufolge möglich, Kollaboration und Arbeitsabläufe zu optimieren, zudem erhielten Mitarbeiter zusätzliche Tools, um effizient und sicher arbeiten können – ungeachtet dessen, wo sie sich befinden. De cloudgebaseerde mogelijkheden van Wrike zullen naar verwachting Citrix’ overgang van zijn bedrijfsmodel naar de cloud versnellen, evenals zijn strategie om een compleet SaaS-gebaseerd platform voor de werkplek te worden dat voldoet aan de behoeften van verschillende delen van het bedrijf.

Met de toevoeging van het aanbod van Wrike wil Citrix nieuwe samenwerkingsgerichte werkbeheermogelijkheden aan zijn platform toevoegen en de effectiviteit en productiviteit van werknemers verhogen door de samenwerking tussen teams te automatiseren en te vereenvoudigen en alle workflows voor alle werknemers en werkstijlen te verenigen.

De complementaire oplossingen zullen het gecombineerde bedrijf in staat stellen klanten een betere waardepropositie te bieden en nieuw inkomstenpotentieel te ontsluiten, zowel binnen het bestaande klantenbestand als in nieuwe bedrijfsgebieden zoals marketing, professionele diensten en HR, aldus Citrix. Der kombinierte Kundenstamm von Citrix und Wrike umfasse über 400.000 Kunden in 140 Ländern. Daarnaast krijgt Wrike toegang tot het partnerecosysteem van Citrix, waarbij de afronding van de transactie gepland staat voor de eerste helft van 2021.