HP neemt Aruba Networks over

HP heeft zo’n drie miljard dollar neergeteld voor de netwerkspecialist Aruba Networks.

HP en Aruba Networks hebben een overeenkomst bereikt. HP neemt het in Sunnyvale, Californië gevestigde bedrijf over voor 24,67 dollar per aandeel. Aruba Networks is een leverancier van draadloze netwerkoplossingen met 1.800 werknemers en 729 miljoen dollar omzet in fiscaal 2014.

Met de deal wil HP zijn netwerkactiviteiten uitbreiden en koopt het de gespecialiseerde expertise van Aruba op het gebied van draadloze netwerken, waaronder verkoop, marketing en kanaalconcept. Samen willen zij onder de merknaam Aruba convergente campusoplossingen op de markt brengen.

De nieuwe gezamenlijke bedrijfseenheid zal worden geleid door de twee Arubaanse bazen Dominic Orr en Keerti Melkote, die zullen rapporteren aan Antonio Neri, het hoofd van de HP Enterprise Group. Hiermee wil HP uitgerust zijn om wereldwijd innovatieve WLAN-producten aan te bieden in combinatie met dienstenaanbod.

In de toekomst zal HP hardware- en softwareoplossingen kunnen aanbieden in de klassieke netwerkbusiness, maar ook mobiele, draadloze oplossingen.

De overname zal naar verwachting in de tweede helft van het boekjaar worden afgerond. De goedkeuring van de aandeelhouders en de regelgevende autoriteiten is nog hangende.