ITscope neemt Cop Software + Services over

Sinds 13 mei 2020 is Cop Software + Services onderdeel van ITscope. De sterke punten van de twee handelsplatforms worden gecombineerd en dienen de IT-handel als platform voor het in kaart brengen van al hun bedrijfsmodellen in de toekomst.

De overname is juridisch bindend geworden. Alle medewerkers van Cop Software + Services en de locatie Vaihingen zijn overgenomen door ITscope. Alexander Münkel en Benjamin Mund, beiden oprichters en algemeen directeuren van ITscope, zijn benoemd tot nieuwe algemeen directeuren. Arnd Villwock zal als voormalig aandeelhouder en managing director van Cop Software + Services ook als adviseur voor het bedrijf blijven werken en de overgang begeleiden.

“Wij zien een enorm potentieel in de overname. In de eerste plaats is het belangrijk om de sterke punten van beide handelsplatformen te combineren en het beste van twee werelden samen te brengen. Onze visie is dat systeemhuizen al hun business modellen digitaal in kaart kunnen brengen, distribueren en inkopen op ons platform. Met meer dan 50 werknemers zijn wij hier zeer goed voor geplaatst. Op basis van de uitgebreide marktdekking in de DACH-regio zullen we ook de verdere internationalisering in volle vaart voortzetten,” zegt Alexander Münkel over de overname.

“Deze deal heeft een zeker verrassingspotentieel. De samenvoeging van de twee platforms zal de prestaties van het totale product enorm verbeteren. Door de fusie kunnen toekomstige uitbreidingsfasen aanzienlijk sneller worden gerealiseerd dan wanneer we het alleen hadden moeten doen”, aldus Arnd Villwock.

De bedrijfsactiviteiten van Cop Software + Services GmbH & Co. KG zal onder dezelfde naam blijven opereren als een volledige dochteronderneming van ITscope GmbH. De partijen verstrekten geen informatie over de aankoopprijs.