Infoblox neemt IID over

DDI-leverancier Infoblox koopt IID, een particulier bedrijf dat informatie over cyberdreigingen bijhoudt. De stap is bedoeld om ondernemingen in staat te stellen beveiligingsbarrières te slechten zonder grote investeringen in infrastructuur.

Met de overname van IID zegt Infoblox de eerste DDI (DNS, DHCP en IP Address Management)-provider te zijn die contextuele netwerkintelligentie biedt met gebundelde bedreigingsintelligentie en een speciaal onderzoeksteam voor bedreigingen. Dit is om klanten contextgevoelige beveiligingsintelligentie te bieden over en voor bestaande infrastructuren.

“Door de bedreigingsintelligentie van IID te combineren met de contextuele gegevens en gecentraliseerde controle die Infoblox levert via haar netwerk-DDI-diensten, kunnen we onze klanten en kanaalpartners een uniek verkoopvoorstel bieden”, aldus Jesper Andersen, president en CEO van Infoblox. “Infoblox en IID hebben ook toegezegd te zullen voldoen aan opkomende normen voor ‘Automated Sharing of Threat Intelligence Information’ die zullen helpen ons ecosysteem uit te breiden.”

Behoudens verdere aanpassingen zal Infoblox 45 miljoen dollar betalen aan voormalige aandeelhouders van IID. De oprichters van IID, Lars Harvey en Rod Rasmussen, zullen deel gaan uitmaken van het managementteam van Infoblox. Infoblox verwacht dat het grootste deel van het IID-personeel, inclusief de threat intelligence- en engineeringteams, ook deel zal gaan uitmaken van het bedrijf.