Secure Access Service Edge for All

Met haar Versa Titan lean IT-oplossing claimt Versa Networks de eerste SASE-oplossing in de industrie te bieden die integratie biedt van SD-WAN, networking, applicatie- en netwerkanalyse met uitgebreide beveiligingsmogelijkheden voor ondernemingen van elke omvang.

Dankzij de single-pass parallelle verwerkingsarchitectuur in het Versa Operating System (VOS) kan Versa Titan integraties bieden van SASE netwerk- en beveiligingselementen in een enkel software image. Bestaande Titan features, waaronder SD-WAN, routing, Next Generation Firewall (NGFW), Secure Web Gateway (SWG), privé toegang, IDS/IPS, CASB, anti-virus/anti-malware, rolgebaseerde toegangscontrole, en gebruiker en entiteit gedragsanalyse zouden nu worden uitgebreid met Secure Web Gateway (SWG) en Zero Trust Network Access (ZTNA) mogelijkheden.

Bedrijven van elke omvang zouden dus kunnen profiteren van een eenvoudig te implementeren en te beheren SASE oplossing. Met deze oplossing kan binnen enkele minuten een netwerk- en beveiligingsbeleid worden geconfigureerd, kunnen bijkantoren worden opgezet, kan de toegang worden beveiligd en kunnen bedreigingen worden gestopt. De “zero-touch”-implementatie en de eengemaakte beheersinterface zouden voldoen aan alle orkestratievereisten van een Lean IT SASE-implementatie.

De implementatietijd, die bij SASE-oplossingen van derden kan oplopen tot twee weken, zou aanzienlijk worden verkort. Traditionele SASE-producten zijn complex en onsamenhangend qua ontwerp en integratie en daarom niet geschikt voor ondernemingen met kleinere IT-teams, zei hij. Versa Titan is naar verluidt ook specifiek ontworpen voor organisaties die geen beveiliging of netwerk-savvy experts en architecten, risico en compliance teams, en hardware engineers ter plaatse hebben, maar toch de vruchten willen plukken van multi-cloud.

Titan’s zeer flexibele en eenvoudige integratie, inclusief standaard configuraties en sjablonen, zou volgens de leverancier de drempel voor het adopteren van een SASE architectuur laag houden. Dit is ook te danken aan een intuïtief beheerdashboard, dat via een webbrowser of mobiele app wordt bediend, en een vereenvoudigd licentiemodel. Daarnaast helpt Versa Titan channel partners, MSP’s en VAR’s de netwerk- en beveiligingsbehoeften van hun klanten te verbeteren in een eenvoudig te gebruiken gehoste service.