Printerbeheer met MKS en SequiSoft

Bijzonder MSP’s en dienstverleners uit de printeromgeving moeten hun dagelijkse werkzaamheden kunnen vereenvoudigen dankzij een samenwerking tussen MKS Software en SequiSoft. Michael Kempf, CEO van de softwarefabrikant uit Friedrichshafen, legt het concept uit.

MKS Software uit Friedrichshafen wil met Goliath.net veel op zichzelf staande toepassingen in één totaaloplossing samenbrengen. De software voor enterprise resource planning (ERP) is gebaseerd op Visual Studio 2012 en is geschikt voor meerdere clients. Zo is er de mogelijkheid om direct vanuit MKS Goliath.net Word-documenten te maken, gedeelde versies gezamenlijk te bewerken of PDF-documenten met behulp van digitale stempels te ondertekenen en vrij te geven.

Centraal hierbij is de indeling in verschillende brancheoplossingen die voor MKS Goliath zijn ontwikkeld.net zijn ontwikkeld:

  • Business Edition (branchenübergreifend)
  • Systemhaus Edition (für den IT-­Channel ausgelegt)
  • Copy & More Edition (für Bürotechnik- und Kopierfachhandel)
  • Production Edition (für fertigende Betriebe)
  • Food Edition (für die Lebensmittel­industrie)

Funktionsumfang

Die Funktionsbreite umfasst CRM-Funktionen, Aufgabenplanung, Auftragswesen, Auswertungs-Center, Dokumentenmanagement, Mitarbeitereinsatzplanung, Zahlungsverkehr, Kampagnenmanagement, Vertragswesen, Schnittstellen für die ­Finanzbuchhaltung, Bestellwesen, Ticketing, Arbeitszeitabrechnungen und die Verwaltung von Geräten. Voor deze aansluiting van printers is MKS een samenwerking aangegaan met SequiSoft, die met SimpleClicks het apparaatbeheer in de dagelijkse gang van zaken moet verbeteren.

SimpleClicks

SimpleClicks is in principe een Ubuntu-image dat op de server van het systeemhuis, de MSP of de kopieerdealer wordt geïnstalleerd en verder geen speciale configuratie vereist. Als er nieuwe cliënten bijkomen, kan op elk moment een nieuwe server aan de infrastructuur worden toegevoegd via de Application Programming Interface (API). Goliath.net gebruikers hebben dus de mogelijkheid om hun toesteladministratie via de SimpleClicks oplossing uit te voeren. Apparaatbeheer wordt zo een onderdeel van de ERP-oplossing.

De op Linux gebaseerde server automatiseert processen die soms veel tijd in beslag nemen in de dagelijkse werkzaamheden van het IT-kanaal. Zo kan bijvoorbeeld toner volledig automatisch worden besteld.

Doelgroep en mogelijkheden

Michael Kempf, CEO en oprichter van MKS Software Management AG, zegt hierover: “Met SequiSoft hebben we weer een belangrijke partner in de printer- en kopieermachineomgeving gevonden om de toch al succesvolle distributie van onze software nog verder door te kunnen zetten.” De software is gericht op dienstverleners – MSP’s, printer- en kopieerspecialisten – die de printervloten in bedrijven verzorgen en onderhouden. Zij kunnen hiermee snel apparaatgegevens, meterstandfacturen, tonerstatus, storingsmeldingen of bestelgegevens voor verbruiksartikelen bekijken en analyseren.

Met behulp van een algoritme bewaakt de SequiSoft-toepassing de vulniveaus van de uitvoerapparaten, registreert het aantal geproduceerde afdrukken voor verdere evaluaties en facturen en initieert de aanschaf van nieuwe toner volledig automatisch en op tijd. Volgens SequiSoft zijn de belangrijkste voordelen voor de klant de controle over de uitgaven, het verlagen van de opslagkosten en het beschikbaar houden van printers.

Proefmogelijkheid

Bij wijze van proef biedt MKS elke potentiële klant de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan online seminars voordat een contract wordt ondertekend, inclusief het verkrijgen van een opleidingscertificaat. Dit om hem in staat te stellen de software zo goed te leren kennen dat hij precies weet hoe hij er in de praktijk mee moet werken in het bedrijf.