Synaxon’s inkoopplatform Egis uitgebreid met ERP-oplossing van MKS

De vakvereniging Synaxon en de ERP-leverancier MKS Software-Management hebben de handen ineen geslagen om het inkoop- en informatieplatform Egis 4.0 verder uit te breiden. Dit zal de gegevensuitwisseling tussen aangesloten systemen vereenvoudigen en ook downstream processen in kaart brengen.

Vanaf 1 mei zullen MKS Software-Management en de gespecialiseerde branchevereniging Synaxon officieel gaan samenwerken. Centraal in deze overeenkomst staat de distributie van de ERP-oplossing “MKS Goliath” onder de naam “BS 2 Egis” binnen de gespecialiseerde handelssamenwerking.

Deze samensmelting van het inkoop- en informatieplatform Egis 4.0 met het enterprise resource planning-systeem levert voordelen op, zoals Frank Webe, CTO bij Synaxon, uitlegt: “Met BS 2 Egis worden verdere toegevoegde waarden gecreĆ«erd die vooral voor IT- en TC-systeemhuizen lonend zijn.” Daartoe behoort de gegevensuitwisseling tussen het ERP-systeem en Egis-Online. Maar ook de downstream, industrie-typische processen kunnen centraal worden afgedekt door de bedrijfsbrede toepassing.

“Door de samenwerking kunnen de individuele sterke punten van de bedrijven optimaal worden gecombineerd ten voordele van de klanten”, aldus MKS-voorzitter Michael Kempf verheugd. Dirk Walla, directeur van de Berlijnse ITK Group, die onlangs onder de Synaxon-paraplu is geschoven, prijst eveneens de concurrentievoordelen die systeemhuizen dankzij deze brancheoplossing genieten.