5 online sites om gratis afbeeldingen te maken voor uw sociale netwerken

Er zijn tal van sites op het internet waar we gepersonaliseerde afbeeldingen kunnen maken om te gebruiken op onze favoriete sociale platforms: hier zijn de beste

Nu is communicatie op sociale media van cruciaal belang. Het is niet gemakkelijk om op deze platforms met succes te interageren. Dit komt deels doordat de communicatiepatronen die op Facebook, Twitter en Instagram worden gebruikt, niet dezelfde zijn als die welke we in alledaagse gesprekken gebruiken.

In sociale netwerken is een goed beeld, ondersteund door video’s, GIF’s of emoticons, net zo belangrijk als de inhoud. Beelden kunnen, meer dan welke andere multimedia-inhoud ook, worden gebruikt om kracht en aantrekkingskracht te geven aan onze geschreven concepten. Om de boodschap die we willen delen met vrienden en volgers kracht bij te zetten, moeten we ook goede, grappige of creatieve foto’s gebruiken. Om geen gebruik te hoeven maken van de reeds online aanwezige afbeeldingen en origineler te zijn, kunnen wij ook afbeeldingen creëren. Maar hoe kunnen we dit doen als we niet erg vertrouwd zijn met bewerking en programma’s zoals Photoshop? Simpel, gebruik gewoon een van deze websites.

Stencil

Stencil is een zeer eenvoudige site om te gebruiken. We kunnen een foto uploaden of er een zoeken in de verschillende categorieën op het portaal en dan een slagzin in de foto invoegen. Het is de juiste site voor het maken van afbeeldingen die geschikt zijn voor Facebook. Het enige nadeel van Stencil is de prijs. De gratis versie heeft weinig opties en biedt slechts 10 foto’s per maand, terwijl het maandabonnement bijna 9 dollar kost.

Pablo

Als de prijs van Stencil buitensporig lijkt, kunnen we altijd nog het Pablo-platform gebruiken. Deze site biedt ons een onbeperkt en gratis plan van foto’s te maken per maand. Het heeft een galerij van meer dan 60.000 foto’s die we met verschillende tools op een heel eenvoudige manier kunnen bewerken.

Snappa

Pablo en Stencil zijn ideaal voor het maken van afbeeldingen om op Facebook te publiceren. Snappa, daarentegen, is een site waarmee we afbeeldingen kunnen maken voor elk sociaal platform. Van onze blog tot YouTube covers. Snappa heeft ook twee versies, een gratis en een met abonnement ($10 per maand). Het goede nieuws is dat de niet-betaalde site veel functies biedt.

Recite

Dit is een site voor echte creatieven. Je hoeft niet alleen de foto te kiezen of te uploaden en hem dan te bewerken. U kunt uw eigen thema creëren dat niemand anders kan namaken. Met Recite kunnen we unieke multimedia-inhoud creëren die we vooral op onze blog kunnen gebruiken. Het portaal biedt ook de mogelijkheid om afbeeldingen voor smartphones te maken.

Canva

Canva is een van de meest gebruikte fotobewerkings- en ontwerpsites. De site is perfect als u een echte online communicator bent, want hij heeft lay-outs die geschikt zijn voor elk platform. Van Pinterest tot Facebook, via Instagram, Twitter of YouTube. Het heeft veel sjablonen en hulpmiddelen en het gratis plan is vrij rijk.