4 sites waar je gratis oude, klassieke games kunt downloaden

Ben jij een licht nostalgische gamer die altijd op zoek is naar gratis oude videogames om te downloaden? Hier zijn vier sites die precies goed voor u zijn

Nu zijn er videospelletjes voor ieders smaak. En ze zijn vaak bijna perfect in termen van graphics en interactie. Maar we voelen ons allemaal nostalgisch van tijd tot tijd. En hetzelfde gebeurt met videogamers. Gelukkig zijn er een aantal sites waar je gratis oude videospelletjes kunt downloaden.

Er zijn talloze sites op het internet waar je vintage en retro videospelletjes kunt downloaden. Helaas zijn ze niet allemaal even betrouwbaar, en het risico dat u wordt opgelicht of malware en ongewenste bestanden op uw computer installeert is groot. Als je echter een echte fan bent van klassieke videospelletjes, zijn er online een aantal betrouwbare en veilige sites beschikbaar. Bovendien bieden ze een breed scala aan titels. Hier is waar je oude sites gratis kunt downloaden.

Abandonia

Abandonia verzamelt al die videogames waarvan de auteursrechten zijn verlopen. En ook die welke niet meer ondersteund worden door de fabrikant. In de praktijk is het gespecialiseerd in “abandoware”. Het gaat om “achtergelaten” software, d.w.z. software die door de makers niet is bijgewerkt en verkocht, en die gratis kan worden gedownload. De site werd opgericht in 1999, en na een paar jaar van anonimiteit begon hij groot succes te kennen. Zozeer zelfs dat Abandonia vandaag de dag meer dan duizend verschillende videospeltitels heeft en meer dan 100.000 geregistreerde gebruikers. De site richt zich op DOS-spellen die kunnen worden gekozen op naam, releasedatum, rating of categorie.

Abandonware Dos

Deze site richt zich ook op zogenaamde abandonware. En ook deze is gespecialiseerd in DOS titels. Het heeft ook een goed archief van oude Windows spelletjes. Maar natuurlijk niets recent. De site is zeer actief en heeft elke titel beoordeeld om de gebruiker te helpen de juiste keuze te maken. Je kunt de spellen doorzoeken op titel, rating of releasedatum. U kunt ook specifieke informatie en previews van het spel bekijken voordat u het downloadt. Voor elke titel zijn er, indien beschikbaar, ook oude artikelen en meningen van experts, geschreven ten tijde van de release van het spel.

RGB Classic Games

RGB Classic Games heeft een breed scala aan klassieke DOS-spellen, zelfs niet eerder uitgebrachte titels, en er zijn zelfs enkele “moderne” DOS-titels. Duidelijk altijd gedateerd vergeleken met de videospelletjes van de laatste tijd. Het doel van de site is om spellen te bewaren die in het verleden zijn gemaakt voor besturingssystemen die niet meer beschikbaar zijn, zoals CP/M-86, OS/2, Win16 en Win9x, om er maar een paar te noemen. Op deze site kunt u ook videovoorbeelden van het spel bekijken voordat u het downloadt. Bovendien kan de bibliotheek van titels worden gefilterd op trefwoorden, besturingssysteem, jaar van uitgave en naam van het spel.

Remain In Play

Remain in Play is een site die zich gedeeltelijk onderscheidt van de andere die tot nu toe zijn genoemd, omdat hij weigert titels op te nemen die als freeware werden uitgebracht toen ze voor het eerst werden uitgebracht. Op deze site staan dan ook een aantal titels die jarenlang op de markt zijn geweest en nu niet meer te vinden zijn omdat ze door de fabrikant in de steek zijn gelaten. De interface van de site is echt vervelend, met een zwarte achtergrond en schreeuwerige teksten, maar Remain in Play zal u verschillende voldoeningen geven als u een nostalgische gamer bent. We kunnen de titels doorbladeren aan de hand van de rangschikking die de site heeft gemaakt, of aan de hand van trefwoorden zoals naam, jaar van uitgave en genre.