KFConsole: kipvideogames die naar nep ruiken

Het ziet eruit als een airfryer, belooft gefrituurde kip te verwarmen en verbergt een krachtige GPU: KFC Gaming lanceert een eigen console: een grap of is het echt?

Al enige tijd belooft Kentucky Fried Chicken, de beroemde Amerikaanse fastfoodketen gespecialiseerd in gefrituurde kip, een eigen console op de gamingmarkt te lanceren. De KFC gaming aankondiging is eindelijk aangekomen en onthulde de KFConsole, die naar verluidt een samenwerking is tussen Cooler Master en ASUS.

In een post op Twitter toont de bekende Amerikaanse keten een video en kondigt de komst van de console aan, die niet alleen uitstekende gaming prestaties belooft, maar ook de mogelijkheid om bij KFC restaurants bestelde gefrituurde kip op te warmen. De tweet wordt vergezeld door video’s en een landingspagina die de indrukwekkende functies van de console beschrijven, van het Intel NUC-platform tot de ASUS-videokaart met Nvidia GeForce RTX GPU. Gebruikers van sociale media hebben de aankondiging met een humoristische blik bekeken en velen vinden het moeilijk te geloven dat de spelconsole daadwerkelijk gebakken kip zou kunnen opwarmen, of zelfs maar zou kunnen bestaan. Maar als het bevestigd is, hoeven we alleen nog maar te wachten op de prijs en de lanceerdatum.

KFConsole, features en de ‘chicken chamber’

De features van de console van KFC Gaming zijn, in ieder geval op papier, uitstekend. De console is ontworpen door Cool Master, met een aangepaste Timpelay NC100-behuizing in de vorm van een frituurpan, maar het hart wordt gevormd door het Intel Nuc 9 Extreme Compute Element-platform, met een videokaart van het ASUS-merk en een Nvidia GeForce RTX GPU.

Games worden binnen enkele seconden opgestart en de opslag wordt verzorgd door twee Seagate Barracuda SSD-schijven van 1 TB. De KFConsole is ontworpen om te genieten van de wereld van virtuele realiteit, met behulp van ray tracing voor realistische licht- en schaduweffecten, en biedt soepele gameplay dankzij de 240 fps framerate en 240 Hz refresh rate ondersteuning voor 4K-resolutie displays.

En er is ook geen tekort aan kipkamers, die de warmte die door het systeem wordt uitgestraald gebruiken om gebakken kip op te warmen en er bij elke ronde knapperig van te genieten.

KFConsole: publiciteitsstunt of komende console?

De aankondiging op Twitter is door gebruikers met humor en amusement begroet, en de commentaren van gebruikers suggereren dat het misschien gewoon een ad-hoc reclamecampagne is om een associatie te creƫren tussen gefrituurde kip als snack en de wereld van gaming.

Er zijn mensen die geloven dat de KFConsole inderdaad in productie is en dat de aankondiging slechts een voorbode is van een op handen zijnde lancering van een console die het resultaat is van de samenwerking tussen KFC, Cooler Master, Intel en ASUS. In dat geval vraagt men zich af wanneer deze zal arriveren en wat de kosten zullen zijn, maar vooral welk systeem de “kipkamer” gebruikt om de snack op te warmen zonder de console te beschadigen.

De nieuwsgierigheid die door deze aankondiging wordt opgewekt is groot en we moeten gewoon wachten op verdere ontwikkelingen om erachter te komen of dit een goed doordachte publiciteitsstunt is of een nieuwe console die klaar is om Sony’s PS5 en Microsoft’s Xbox Series X uit te dagen.