Hoe download je gratis games naar je PS4 met Play at Home

Sony biedt PS4-gebruikers gratis downloads aan van vier heel coole videogames, hier lees je welke dat zijn

Play at Home. Sony had geen betere naam kunnen kiezen voor zijn nieuwe initiatief om de pandemie die de wereld teistert, te helpen indijken. De beste manier om Covid-19 in toom te houden is om binnen te blijven en sociale contacten zo veel mogelijk te beperken, en een van de beste manieren om de tijd te doden is spelletjes spelen op je console, nog beter als het een PS4 is. Met het Play at Home initiatief geeft Sony al zijn gebruikers de kans om een aantal PS4 games gratis te downloaden. En het gaat niet alleen om goedkope games, maar ook om titels die consolegeschiedenis hebben geschreven.

Play at Home is niet het enige initiatief van Sony. Het Japanse bedrijf heeft ook gedacht aan de onafhankelijke studio’s die het in deze bijzondere periode moeilijk hebben en heeft een fonds van 10 miljoen dollar opgericht om hen de komende maanden te steunen. Het werk van onafhankelijke studio’s is van cruciaal belang voor het succes van een console en Sony weet dit maar al te goed. Hier zijn de gratis titels die je kunt downloaden voor PS4.

Play at Home: gratis games

Transformatie van mogelijke momenten van verveling in puur plezier is het doel van het Play at Home-initiatief. En om dat te doen, biedt PlayStation ‘Uncharted: The Nathan Drake Collection’ en ‘Journey’ gratis aan. De games zullen voor een beperkte tijd beschikbaar zijn en kunnen gratis worden gedownload op PS4 van 16 april tot 6 mei 2020.

Uncharted: The Nathan Drake Collection is een verzameling van drie titels gemaakt door het in Santa Monica gevestigde Naughty Dog. Uncharted: The Nathan Drake Collection is een verzameling van drie titels van Naughty Dog uit Santa Monica, waarin de avonturen van een legendarische groep schattenjagers over de hele wereld worden verteld. Journey daarentegen is een zeer bijzonder videospel en zeer geschikt voor de periode waarin wij leven. Sony zegt dat het downloaden van games zowel in de VS als in Europa langer kan duren dan normaal, in overeenstemming met de doelstelling om de toegang tot internet te behouden, en vertrouwt op het begrip van de community voor deze maatregel om toegang voor iedereen te garanderen.

Play at Home: fonds voor creatieven

Sony staat achter kleine onafhankelijke ontwikkelaars, een van de pijlers van de PlayStation-gamegemeenschap. Kleine studio’s die het financieel moeilijk hebben als gevolg van de pandemie. Daarom heeft Sony een speciaal fonds van 10 miljoen dollar opgericht om onafhankelijke ontwikkelingspartners te steunen.