State of Play aangekondigd voor 6 augustus: nieuwe PS5-games op komst

Sony heeft de State of Play op 6 augustus 2020 aangekondigd, een evenement gewijd aan de nieuwe PlayStation 5 waarin nieuwe games worden getoond

De geruchten van de vorige dagen zijn door Sony bevestigd: op donderdag 6 augustus om 22:00 uur is er een nieuwe afspraak met State of Play, de reeks presentatie-evenementen gewijd aan de PlayStation 5. Het Japanse bedrijf heeft aangekondigd dat het evenement in totaal ongeveer veertig minuten zal duren en dat de hoofdrolspelers opnieuw videospelletjes zullen zijn. Theoretisch zal er geen nieuws zijn over de prijs of releasedatum van de PS5.

Trailers en gameplay clips van nieuwe PS4 en PlayStation VR titels zullen worden getoond, evenals een paar indie en third-party titels voor de PS5. Er zal geen plaats zijn voor games gemaakt door PlayStation Studios. Het is dus een kleiner evenement dan dat in juni, maar wel een dat veel aandacht zal blijven trekken. Net als bij het vorige evenement zouden er aan het eind enkele grote aankondigingen kunnen worden gedaan. Zoals de prijs en de officiële lanceerdatum van de PlayStation 5.

State of Play 6 augustus 2020: wat Sony gaat onthullen

Er werd veel ruimte ingeruimd voor gaming om een concreet antwoord te geven op Microsoft, dat tijdens het Xbox Series X-evenement in juli all-in ging met een groot aantal interessante titels. Sony heeft ook aangekondigd wat het zal presenteren, en daar worden gebruikers waarschijnlijk niet erg blij van. Veel ruimte voor de PS5 lijkt er niet te zijn, de meeste tijd wordt besteed aan nieuwe titels voor de PlayStation 4 en PlayStation VR. Er zullen enkele gameplayfragmenten en trailers worden getoond van titels die door derde partijen en onafhankelijke softwarehuizen zijn ontwikkeld voor de nieuwe console.

Het grote vraagteken blijft de prijs en de releasedatum van de PlayStation 5. In voorgaande weken doken geruchten op dat Sony de grote aankondiging zou doen tijdens een evenement op 6 augustus. Het evenement is officieel gemaakt, nu afwachten of hetzelfde gebeurt met de officiële prijs van de nieuwe console van Sony.

Wanneer en hoe de presentatie van de PlayStation 5 te volgen

Afspraak met de State of Play voor donderdag 6 augustus om 22:00 Italiaans. Je kunt het live volgen op Sony’s Twitch-profiel of YouTube-kanaal. We zullen het evenement ook live volgen op Libero Tecnologia.