Xstation, de hybride console die PS4 en Xbox One combineert

Een enkele stroomkabel, een enkele HDMI-aansluiting en een knop om van console te wisselen: dit is de Xstation, een ingenieus apparaat

Een van de meest terugkerende Hamletiaanse twijfels die de gedachten omringt van degenen die een videogameconsole moeten kopen, is wat te kiezen tussen de PlayStation 4 en de Xbox One. Het zijn gelijkaardige producten, maar met verschillende kenmerken, en ze zijn vooral (daarom is het moeilijk te beslissen) erg goed. Wat moet ik doen? Koop ze allebei of kijk eens naar de Xstation.

Zoals je al aan de naam kunt zien, is de Xstation een hybride console die de PlayStation 4 en Xbox One op slimme wijze combineert. Met de Xstation hoef je je hersens niet te pijnigen en geen geld uit te geven. De console van EdsJunk is ook erg praktisch, want het lost een van de meest voorkomende problemen voor PlayStation 4- en Xbox One-bezitters op: kabelchaos. En dat is nog niet alles. De Xstation is ook vrij compact, ondanks dat hij beide consoles bevat. Het is slechts iets groter dan de twee apparaten van Sony en Microsoft.

Hoe het Xstation werkt

Het systeem is, toegegeven, ingenieus. Net als een normale console heeft de Xstation één HDMI-kabel, die wordt gebruikt om de console te verbinden met een extern apparaat (zoals een scherm), en één voedingskabel. Schakelen tussen PlayStation 4 en Xbox One doe je door op een knop te drukken die direct op de hybride console zit. Een Arduino microcontroller bestuurt de schakelaars, inclusief de vermogensschakelaars. De Xstation is ook interessant door zijn rechtlijnige en zeer eenvoudige ontwerp. Bovendien is de console van EdsJunk uitgerust met een lichtsysteem dat, wanneer ingeschakeld, aangeeft welke van de twee consoles actief is.