Xiaomi Mi Band 6: nieuwe versie komt naar Europa

Xiaomi Mi Band 6 is een complete en betaalbare fitness-smartband, ook te koop in Italië, die slechts één minpuntje heeft: de nieuwe versie zal dat verhelpen

In de duizenden producten die Xiaomi over de hele wereld verkoopt, waaronder Italië, is er geen tekort aan smartbands. De Chinese reus heeft al zes series kleine, lichtgewicht fitness smartwatches geproduceerd, waarvan de nieuwste de Xiaomi Mi Band 6 heet en een van de populairste op de markt is omdat hij bijna alles biedt voor een prijs van minder dan €50.

Het meeste, maar niet alles: de Europese versie van de Xiaomi Mi Band 6 mist de NFC-chip, die bijvoorbeeld nodig is om contactloze betalingen te doen zonder creditcard of bankpas bij ingeschakelde poses. In andere landen verkoopt Xiaomi echter ook een versie met NFC die veel aantrekkelijker is gezien de slechts iets hogere prijs. Deze tekortkoming staat op het punt te worden overwonnen, want het lijkt erop dat de Xiaomi Mi Band 6 met NFC ook naar Europa komt en dus ook naar Italië. Dit blijkt, zoals gewoonlijk, uit de documenten van de certificatie-instellingen, waaruit we heel vaak meer nieuws vernemen dan uit de persbureaus van de bedrijven zelf. Overigens: het persbureau van Xiaomi zwijgt momenteel over de komst van de Mi Band 6 met NFC naar Europa.

Xiaomi Mi Band 6 met NFC: hoe hij eruitziet

De Mi Band 6 met NFC van Xiaomi is, NFC-chip daargelaten, absoluut identiek aan de gewone Mi Band 6. De zesde generatie van de Mi Band-serie is aanzienlijk rijker aan functies dan de vijfde: het heeft een 1,56-inch AMOLED-scherm, tot 14 dagen batterijduur op een enkele lading, en bewaakt 30 sportactiviteiten, waarvan zes automatisch: wandelen, hardlopen, indoor loopband en buiten fietsen.

Er is ook 24/7 bloeddrukbewaking, een bloedzuurstofniveau (SpO2)-sensor, hartslagbewaking en slaapbewaking.

Fitness daargelaten is de Xiaomi Mi Band 6 ook een goed product vanuit het oogpunt van smart: het kan berichten beantwoorden die op de smartphone worden ontvangen, al is het maar met vooraf ingestelde antwoorden, zelfs op berichten die op WhatsApp of Telegram binnenkomen. De mogelijkheid om betalingen te verrichten dankzij de NFC-chip zal dan ook de kers op de taart zijn voor deze slimme band van de Chinese fabrikant. Het enige dat nog ontbreekt is de officiële aankondiging met de prijs en de lanceringsdatum.