Samsung Galaxy A52s 5G arriveert in Italië: hoeveel kost hij

Verander de chip en verander alles: Samsung’s nieuwe mid-range smartphone is een geweldige telefoon met een prijskaartje dat in lijn is met de specs

Na de euforie van de lancering van de nieuwe opvouwbare top-of-the-range Galaxy Z Fold3 en Galaxy Z Flip3, die al erg goed verkopen, is Samsung nu terug bij de telefoons “voor gewone mensen”: de Galaxy A52s 5G, een licht herziene versie van de Galaxy A52 die in het middensegment van de markt past, is ook in Italië aangekomen.

Het enige verschil tussen de Galaxy A52 en Galaxy A52s is de gebruikte chip: de eerste is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 750G, de tweede met een Qualcomm Snapdragon 778G. Deze laatste is in feite een goedkope versie van de Snapdragon 888, Qualcomm’s top-of-the-line 2021-smartphone die de meeste van de vlaggenschip-smartphones van dit jaar aandrijft. De overstap van de ene chip naar de andere moet leiden tot aanzienlijke prestatieverbeteringen voor Samsung’s middenklasse toestel, dat met de 778 eerlijk gezegd niet meer middenklasse is. De prijs blijft echter gelukkig onder de 500 pond, waardoor de Samsung Galaxy A52s 5G een zeer interessante telefoon is.

Samsung Galaxy A52s 5G: specs

Naast de Qualcomm Snapdragon 778G-chip valt de nieuwe telefoon van Samsung op door het 6,5-inch Super AMOLED FHD+ scherm, met een verversingssnelheid van 120Hz. Het geheugen is in de twee klassieke formaten van 2021: 6/128 GB en 8/256 GB, met de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden via microSD.

Het fotovak is hetzelfde als al op de Galaxy A52 te zien was: vier achtercamera’s van 64+12+5+5 MP (de hoofdsensor heeft optische stabilisatie), met een goede groothoeklens. De frontcamera is zeer scherp: hij heeft een 32 MP sensor.

De batterij is ook goed, met 4.500 mAh, maar het opladen stopt bij 25 Watt, in lijn met de traditie van Samsung dat nog steeds terughoudend is met het invoeren van echt snelle oplaadsystemen. Hij is ook IP67 waterbestendig.

Samsung Galaxy A52s 5G: hoeveel kost hij

Samsung Galaxy A52s 5G is een erg goede telefoon, met voldoende power voor alle apps, een goede batterij en een fotogedeelte dat meer dan voldoet aan de behoeften van de gemiddelde gebruiker.

De catalogusprijs is €469, zo’n €100 minder dan de Galaxy A52. Het is niet erg laag, maar het is in lijn met het commerciële beleid van Samsung en in elk geval kunt u voor de lanceringsperiode een korting van 70 euro krijgen door het toestel op de officiële website van Samsung te kopen en de code GALAXY70 in te voeren.