Samsung Galaxy S9 Mini, functies, geruchten, kenmerken, prijs

Vanuit China komen de eerste geruchten over de mogelijke release van een Mini-versie van de Samsung Galaxy S9. Aan boord de Snpadragon 660 en 4GB RAM

Samsung werkt naar verluidt aan een Mini-versie van de Samsung Galaxy S9, de top-of-the-line smartphone die eind februari werd onthuld tijdens Mobile World Congress 2018. De geruchten komen rechtstreeks uit China, waar het Zuid-Koreaanse bedrijf het toestel naar verluidt aan het testen is.

Ondersteunend voor de hypothese van de op handen zijnde release van de Samsung Galaxy S9 Mini is ook de publicatie op Geekbench, het platform waar benchmarks van nieuwe smartphones worden uitgevoerd, van een model met de naam “SM-G8750”. Tot nu toe was deze identificatiecode nog nooit door Samsung gebruikt voor een van zijn smartphones en alle aanwijzingen leiden naar de Samsung Galaxy S9 Mini. Het is al enkele jaren geleden dat het Zuid-Koreaanse bedrijf een compacte versie van zijn topsmartphone heeft geproduceerd (voor het laatst was dat de Samsung Galaxy S5 Mini), maar dit zou hem wel eens kunnen zijn, want de niche voor compacte smartphones wordt alleen nog maar bezet door Sony met de Xperia XZ2 Compact.

Hoe gaat de Samsung Galaxy S9 Mini eruit zien

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft vooralsnog niets gelekt en er is geen zekerheid dat de smartphone die op Geekbench is verschenen ook echt de Galaxy S9 Mini is. En het zou best kunnen dat het toestel het daglicht nooit zal zien, afhankelijk van de keuzes van Samsung. De test die op het benchmark-platform verscheen, geeft ons de eerste informatie over de kenmerken van het toestel. Onder het scherm vinden we een Snapdragon 660-chipset (een van de beste die Qualcomm de afgelopen jaren heeft geproduceerd), ondersteund door 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen. Het scherm zou ongeveer 5 inch moeten zijn en het ontwerp zal erg lijken op dat van de Galaxy S9 met het Infinity Display en zeer dunne bezels. Er zijn geen geruchten over de camera-afdeling, maar het zou kunnen dat het toestel over dezelfde sensoren beschikt als de Galaxy S9 of de Galaxy S8.

Wanneer komt de Galaxy S9 Mini uit

Een tweet van een Chinese gebruiker heeft bevestigd dat de Samsun Galaxy S9 Mini in China wordt getest. Als het nieuws waar is, zou dat betekenen dat de smartphone al in de komende weken, of binnen enkele maanden, op de markt moet komen. Op dit moment is het onmogelijk om een voorspelling te doen over de prijs, maar als het gegevensblad wordt bevestigd, zal deze waarschijnlijk niet lager zijn dan 500 euro.