Barracuda neemt Avast’s managed workplace business over

De fabrikant van digitale beveiligingsproducten, Avast, draagt zijn managed workplace business over aan Barracuda. De nadruk moet dus weer volledig komen te liggen op de kernactiviteit veiligheid. De Managed Workplace is oorspronkelijk afkomstig van de fabrikant AVG, die Avast in 2016 overnam.

De aanbieder van cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen Barracuda neemt de Managed Workplace-activiteiten van Avast over. Dit om het platform verder te ontwikkelen en cyberbeveiligingsgerichte remote monitoring en management (RMM)-oplossingen aan MSP-partners aan te bieden. In 2016 nam Avast AVG over, waar de Managed Workplace vandaan komt.

Avast wil zich weer richten op zijn kerntaak, namelijk beschermen tegen bedreigingen, maar ook tegen gegevensverlies, inkomstenderving en reputatieschade als gevolg van cyberaanvallen. “De distributieovereenkomst met Barracuda ondersteunt dit en is het begin van een langdurige samenwerking”, zegt Kevin Chapman, general manager van Avast Business. Als onderdeel hiervan zijn zij blijkbaar bezig met het afstoten van de managed workplace business, wat geen traditioneel beveiligingsproduct is.

“De MSP-business is een essentiële markt voor ons – en de overname van Managed Workplace stelt ons in staat onze MSP-partners een RMM-oplossing te bieden die cyberveiligheid stevig verankert in het dagelijkse werk van MSP’s,” aldus Brian Babineau, SVP en general manager van Barracuda MSP. Dit vormt een aanvulling op de beveiligingsoplossingen die al met het MSP-model zijn geïntroduceerd, zoals e-mailbeveiliging en training in beveiligingsbewustzijn, voegde hij eraan toe.

De bedrijven kondigden ook aan dat Barracuda channelpartner wordt voor Avast Business CloudCare, Avast Management Console en Avast Antivirus Security-oplossingen. “Op dit moment worden middelgrote bedrijven nogal verwaarloosd op de markt, omdat beveiligingsoplossingen vaak zijn toegesneden op de behoeften van grote bedrijven,” legt Chapman uit. Daarom willen zij beveiligingssystemen leveren die specifiek voor het MKB zijn ontworpen, zei hij.