Wat is openstack newton?

De opvolger van de Mitaka-release van het OpenStack open source cloud computing-platform, OpenStack Newton maakte zijn debuut op 6 oktober 2016 als de veertiende grote release van OpenStack.

Newton is de tweede update in 2016 voor OpenStack, waarbij OpenStack Mitaka begin april 2016 is uitgebracht. OpenStack Newton is vanaf februari 2017 opgevolgd door OpenStack Ocata.

Net als bij eerdere OpenStack-releases, ontleent Newton zijn naam aan een nabijgelegen stad of onderscheidend kenmerk ten opzichte van de OpenStack-ontwerptop die overeenkomt met elke OpenStack-release. In dit geval is Newton de naam van een historisch huis in de stad Austin, Texas, waar in 2016 de OpenStack-ontwerptop werd gehouden.

Functieverbeteringen in OpenStack Newton

Met de OpenStack Newton-release heeft OpenStack zich gericht op het stroomlijnen en verbeteren van de gebruikerservaring en tegelijkertijd de beveiliging versterken. Beveiligingsverbeteringen omvatten PCI-compliance en gecodeerde inloggegevens in de OpenStack Keystone-component.

OpenStack Newton biedt bovendien updates voor de Magnum container orchestration cluster management component, de Ironic bare-metal provisioning service en het Kuryr container netwerkproject om het proces van het integreren van containers te vergemakkelijken. Het is ook de eerste OpenStack-release die een robuuste verbinding biedt tussen het Kuryr-containernetwerkproject en het Neutron-netwerkproject in OpenStack.

OpenStack-componenten zoals Neutron, Cinder, Ironic en Trove zijn ook bijgewerkt in OpenStack Newton met verbeterde high-availability (HA) -functionaliteit.

OpenStack Newton vs. OpenStack Neutron en OpenStack Nova

OpenStack Newton moet niet worden verward met twee andere individuele OpenStack-projecten die beginnen met de letter “N”. De eerste hiervan, OpenStack Neutron, is een kerncomponent van OpenStack die is ontwikkeld om “networking-as-a-service” -mogelijkheden te bieden tussen interface-apparaten die kunnen worden beheerd door andere OpenStack-services zoals OpenStack Nova (ook bekend als OpenStack Compute).

OpenStack Nova zelf is een ander onderdeel van OpenStack dat is ontwikkeld om on-demand toegang tot rekenbronnen te bieden door grote netwerken van virtuele machines (VM’s) in te richten en te beheren.