Wat is het 70:20:10 leermodel?

Het 70:20:10-model voor modern leren en ontwikkelen houdt in dat studenten en werknemers het beste leren (70%) door specifiek te leren, on-the-job te leren of directe betrokkenheid bij projecten, gevolgd door sociaal leren door interacties met leeftijdsgenoten (20%) , en slechts 10% ten opzichte van traditionele klasomgevingen onder leiding van een instructeur.

Met de toegenomen populariteit van moderne hulpmiddelen en platforms voor onderwijstechnologie (edtech) door middel van e-learning, mlearning, blended learning en sociaal leren, hebben studenten nu meer opties die ze kunnen gebruiken voor elk onderdeel van het 70:20:10 leermodel, en ze worden in veel gevallen niet langer beperkt door geografische of sociologische beperkingen, zoals traditionele klassikale studenten.

Hoe Edtech het 70:20:10 leermodel heeft geholpen

Met name het 20% -deel van het 70:20:10 leermodel is kritischer geworden met de opkomst van edtech-leren, met peer-based interactie en uitgebreide discussie via online chatgroepen en forums, nieuwsfeeds, multimediapresentaties, blogs en dergelijke. middelen die de discussie tussen studenten en docenten bevorderen voor een betere assimilatie van cursusinhoud.


Afbeeldingsbron: iSpring Solutions

Edtech helpt instructeurs ook om meer studenten te bereiken op een grotere verscheidenheid aan locaties en demografieën, en vergemakkelijkt discussie en leren buiten het klaslokaal zelf, wat de effectiviteit van de 10% instructeur-rijdende lescomponent van het 70:20:10 leermodel vergroot.

Ten slotte wordt het 70% van het 70:20:10 leermodel verbeterd door middel van ed-tech door het bereik van leren en trainen op de werkplek en projectgebaseerd leren uit te breiden door studenten, docenten en externe bronnen zoals onderwerpdeskundigen met elkaar in contact te brengen , mentoren, hands-on live- en demonstratieprojecten en meer.

Aanbevolen literatuur: bronnen voor IT-certificering van Kompoos

Gerelateerde Links