Preply: het online platform om thuis vreemde talen te leren

PROMO

De tool stemt leerlingen en leraren nauwkeurig op elkaar af. De lessen vinden plaats via videoconferenties en zijn zo opgezet dat het leren snel en doeltreffend verloopt. Zo werkt het

5 miljoen tot nu toe geleverde lessen, docenten van 160 verschillende nationaliteiten, studenten uit 190 landen over de hele wereld: dat zijn de duizelingwekkende cijfers voor Preply, het online platform waarmee je een vreemde taal kunt leren vanuit het comfort van je eigen huis.

Opgezet in 2013 in Oekraïne door Kirill Bigai, Serge Lukyanov en Dmytro Voloshyn, heeft het vandaag de dag meer dan 180 medewerkers van 25 nationaliteiten die werken tussen Kiev en Barcelona. Tot de sterke punten van de onderneming behoort een breed en gepersonaliseerd aanbod van diensten om aan de meest uiteenlopende behoeften te voldoen. De gebruiker maakt verbinding met het platform en geeft onmiddellijk zijn of haar voorkeuren aan: de te leren taal, de dagen en tijden voor de lessen, maar ook het budget dat hij of zij bereid is te besteden. In slechts enkele minuten stelt de zoekmachine de beste leraren voor op basis van individuele behoeften. Dit alles wordt gedaan dankzij machine learning, de technologie die het mogelijk maakt de perfecte match te maken. Op die manier kunnen gebruikers met een cursus beginnen zonder zich zorgen te hoeven maken over het verlaten van huis en het inpassen van de les in hun dagelijkse schema. De manier waarop het werkt is vergelijkbaar met die van een dating-app waar je, in plaats van een zielsverwant te vinden, de beste leraar ontmoet om een nieuwe vreemde taal te leren.

Vreemde talen leren: waarom kiezen voor Preply

U kunt online veel tools vinden om vreemde talen te leren, maar er zijn er maar weinig die zijn afgestemd op de behoeften van de gebruiker en de tools waarmee je je leraar kunt ontmoeten, zijn nog zeldzamer. Preply is een van hen. Het platform wordt om verschillende redenen gebruikt.

De meeste gebruikers gebruiken het om professionele redenen: ze willen werk zoeken in het buitenland, hun vaardigheden uitbreiden of hun carrière vooruit helpen.

Maar er is ook een groot aantal cursisten dat Preply voor hun plezier gebruikt, omdat zij er misschien al lang van dromen een nieuwe taal te leren, maar er nooit in zijn geslaagd een cursus tussen hun drukke agenda’s te proppen.

Een van de sterke punten van Preply is dat het hen in staat stelt lessen te volgen zonder hun huis te verlaten, op elk moment van de dag of de week, ook in het weekend. Dit lost het probleem op van de “race tegen de klok” die kenmerkend is voor face-to-face-onderwijs.

Er is ook een belangrijk element dat Preply onderscheidt van andere populaire, op gamification gebaseerde apps: gamen is een goede manier om nieuwe vaardigheden te leren, maar een live discussie met de leraar stelt je in staat om de vreemde taal snel en effectief te leren.

Hoe werkt Preply?

Het belangrijkste kenmerk is dat studenten en leraren nauwkeurig op elkaar worden afgestemd. Dit gebeurt aan de hand van een leeralgoritme op basis van verschillende parameters, waaronder onderwerp, moedertaal, tijdzones, leerdoelen en budget.

De gemiddelde prijs varieert van 15 tot 20 euro per uur en alle docenten worden zorgvuldig geselecteerd om toegang te krijgen tot de database van het platform. Het systeem is dus veilig en flexibel en stelt u in staat de vastgestelde competenties te bereiken.

Het betalingssysteem is ook ontworpen om beide partijen tevreden te stellen. Bij de registratie voert de gebruiker zijn gegevens in, waaronder die met betrekking tot de online betalingsmethode. Tegelijkertijd worden de tutoren betaald zodra de individuele les is voltooid.

De tutor heeft een dashboard, waar betalingsgegevens, lesuren en andere statistieken worden weergegeven. Op deze manier kunt u te allen tijde zien hoe uw online activiteit vordert.

Ook is, omdat het een online tool is, niemand gebonden aan fysieke nabijheid, maar kunt u de ideale native speaker docent vinden die vanaf de andere kant van de wereld via videoconferentie verbinding maakt.

Kortom, Preply heeft aan elk detail gedacht. Het enige wat u hoeft te doen, is inloggen op het platform en een nieuwe en boeiende leerreis beginnen.