Evapolar, de bureauairconditioner om ruzies op kantoor te vermijden

Evapolar werkt door de temperatuur niet van de hele kamer te verlagen, maar alleen van het gebied rond de tafel waar hij staat

Wanneer er nog maar een paar dagen over zijn voor de komst van de zomer, beginnen op kantoor, mede dankzij de hoge temperaturen van de afgelopen dagen, de eerste ruzies uit te breken. Vooral tussen mannen en vrouwen. De hoofdoorzaak? Airconditioners, die, zoals bekend, nooit iemand samenbrengen.

En toch is er een oplossing. Een bedrijf in Nicosia heeft een sensationeel idee bedacht: een desktop airconditioner. Evapolar, de naam van het draagbare apparaat (en ook van het Cypriotische bedrijf), werkt door de temperatuur te verlagen, niet van de hele kamer, zoals gebeurt met normale airconditioners, maar alleen van het gebied rond de tafel waar het is geplaatst. Het apparaat creĆ«ert in feite een soort gepersonaliseerd “microklimaat”, dat volgens het bedrijf slechts 2-3 vierkante meter bestrijkt met zijn straal koude lucht. Op deze manier is de kans klein dat andere mensen last hebben van de airconditioner.

Hoe het werkt

Evapolar is zeer eenvoudig in gebruik. Het enige wat u hoeft te doen is de lade die bij het accessoire wordt geleverd te vullen met water (dat een autonomie geeft van maximaal 6 uur), de stekker in het stopcontact te steken en te wachten tot het begint te werken. Het apparaat werkt als een normale airconditioner en zet de warme lucht die binnenkomt om in koude lucht. En niet slechts met een paar graden. Ondanks de compacte afmetingen (174 x 170 x 170 mm) en het lichte gewicht (1,3 kg) is het apparaat zeer krachtig en verlaagt het de temperatuur met maximaal 17 graden, afhankelijk van de luchtvochtigheid.

Prijs

De desktop airconditioner heeft ook een display waarmee u de temperatuur kunt instellen en regelen, en een aantrekkelijk design. De Evapolar is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren (Crystal White, Magic Black en Royal Blue) voor een prijs van 169,99 euro.