Hoe TIM Unica, het smart home platform, werkt

TIM lanceert een nieuw aanbod dat een thuislijn, een smartphonelijn (met onbeperkt giga) en streaming- en smart home-diensten in één pakket combineert

TIM UNICA is het nieuwe platform dat is ontworpen om alle digitale content en diensten van TIM te integreren: van telefonie tot smart home-producten. Van binnenuit is het mogelijk om vaste en mobiele lijnen te beheren, maar ook tv- en Smart Home-apparaten. Dit is een interessante oplossing voor degenen die meerdere nutsvoorzieningen hebben en deze allemaal op één rekening willen combineren.

Het complete aanbod wordt voorgesteld in een “onbeperkt” pakket, dat wil zeggen, gekenmerkt door onbeperkte giga, die elke maand worden gegeven aan elke mobiele lijn die deel uitmaakt van een gezin met een vast netwerk, tot een totaal van 6 SIM-kaarten. In feite kan het pakket worden geactiveerd door vaste-lijnklanten die een TIM SIM met dezelfde belastingcode hebben. Kortom, zowel de vaste lijn als de mobiele lijn moeten op naam van dezelfde persoon staan. Op dat moment is het mogelijk om nog eens 5 SIM’s van verschillende maar samenwonende personen toe te voegen, tot een totaal van 6 nummers. Het TIM UNICA-aanbod omvat ook het gebruik van het TIMVISION-platform.

TIM UNICA: details over vaste en mobiele diensten

De noviteit werd gepresenteerd door Quang Ngo Dinh, hoofd van de afdeling consumentenmarketing van het bedrijf. Het lost het probleem op van meerdere rekeningen op naam van dezelfde persoon of hetzelfde huishouden, ook al worden ze allemaal door één provider verzonden.

Met TIM UNICA wordt alles gebundeld in één aanbieding. Dit is een uitstekende oplossing voor huishoudens met een vast TIM-nummer, plus de SIM-kaarten van elk gezinslid, die ook aan TIM zijn gekoppeld. Naast een enkele factuur geeft het bedrijf ook onbeperkt giga weg dankzij de dienst Ricarica Automatica.

TIM UNICA: niet alleen telefonie, maar ook content en smart home

TIM UNICA omvat naast telefoondiensten ook diensten die gekoppeld zijn aan TIMVISION, het platform dat content en functies voor de smart home beheert. Dit kanaal kan bijvoorbeeld worden gebruikt om beveiligingscamera’s in huis en andere slimme apparaten te bedienen.

Verder zal TIMVISION binnenkort worden aangevuld met Netflix-content, zoals al is gebeurd voor Sky-klanten. Wie liever sport dan films en tv-series kijkt, kan de opties NOW TV en DAZN toevoegen en alle voetbal- en grote Europese sportevenementen op zijn tv bekijken, zoals de Eurosport Player en binnenkort het MotoGP-seizoen.

Hoe activeert u TIM UNICA?

Het activeren van TIM UNICA is eenvoudig voor zowel oude als nieuwe klanten. Ga gewoon naar een van de verkooppunten van het bedrijf, bel 187 of ga naar de officiële pagina van de dienst. Als u al gebruik maakt van de diensten van het bedrijf op uw smartphone, vast netwerk en content, kunt u uw factuur betalen en Automatisch herladen activeren op uw telefoon en onbeperkt Giga ontvangen.