E-tailer Home of Hardware trekt in bij Cancom

Als jongste telg van de familie is Home of Hardware (HoH) in december 2008 toegetreden tot het systeemhuis Cancom. Nu trekt de e-tailer uit Westendorf in bij zijn moeder in Jettingen-Scheppach. Er moet echter nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

“We hebben een uitbreiding gepland,” verklaarde Klaus Weinmann, CEO van Cancom, begin 2008 toen hij een rondleiding gaf in het nieuwe gebouw van het bedrijf. Een deel van deze ruimte zal in de toekomst worden gebruikt door de e-tailer Home of Hardware (HoH), die in december vorig jaar werd overgenomen.

De verhuizing moet in het najaar plaatsvinden, tot die tijd investeert Cancom nog volop om de juiste voorwaarden te scheppen: Het systeemhuis investeert ongeveer een miljoen euro in magazijntechnologie en software.

Hogere winstgevendheid

De verhuizing van Westendorf naar Jettingen-Scheppach is bedoeld om de winstgevendheid van HoH te verhogen. De centralisatie van de logistiek zal helpen. Ook de HoH-afhaalwinkel zal naar Jettingen-Scheppach worden verplaatst. De reeds genomen maatregelen, zoals de stroomlijning van het productengamma, hebben in de maanden december tot maart reeds tot een positief resultaat geleid, aldus Cancom.

Het is de bedoeling alle 67 vaste werknemers van HoH en de 16 leerlingen mee te nemen. De Cancom Groep stelt momenteel meer dan 1.800 mensen tewerk, waarvan 1.200 in IT-diensten.