“Nest”-constructie: Google betreedt de smart home-markt

De IT-industrie is het connected home aan het ontdekken. Wat in 2013 als een trend naar voren kwam, krijgt nu een sterke rugwind met Google's aankoop van Nest Labs. Het slimme huis komt in het vizier van marktstuurders.

Nest Labs maakt thermostaten en rookmelders en heeft de afgelopen jaren naam gemaakt in de VS. Het bedrijf is ook bekend in de IT-industrie, aangezien CEO Tony Fadell een voormalig werknemer van Apple is en een van de geestelijk vaders van de iPod. Vandaar de claim van het bedrijf om designproducten te maken van onopvallende apparaten zoals rookmelders en thermostaten.

Snel succes

De overname voor ongeveer 3,2 miljard dollar is de op één na grootste in de geschiedenis van Google. Nest Labs werd in 2010 opgericht door Tony Fadell en Matt Rogers. De start-up groeide snel en telde eind 2012 al 130 werknemers. Het eerste product, een thermostaat genaamd "Nest Learning Thermostat" werd gelanceerd in 2011, gevolgd door rook- en koolmonoxidemelders in oktober 2013. De producten zijn momenteel alleen verkrijgbaar op de Noord-Amerikaanse markt en in het Verenigd Koninkrijk.

Aanvullende informatie over het onderwerp

Smart Home op IT-BUSINESS.de

Het connected home is een interessante groeimarkt voor de vakhandel en iedereen die zich bezighoudt met IP-netwerken. Daarom hebben we op onze website een apart themakanaal "Smart Home" opgezet, waar u in de toekomst nog meer artikelen zult vinden.

De overname heeft echter ook een signaalkarakter voor de Europese en Duitse markt. Omdat in dit land het onderwerp "intelligente huizen" duidelijk aan populariteit wint in de IT-sector. In het afgelopen jaar zijn talrijke initiatieven genomen, zijn nieuwe producten op de markt gekomen en hebben distributeurs, fabrikanten en gespecialiseerde handelaren zich over het onderwerp gebogen.