Variabel IP-DECT-multicelsysteem

Kalibaar en eenvoudig te installeren – met het nieuwe IP-DECT-multicelsysteem presenteert Auerswald een oplossing die zowel in kleinere kantooromgevingen als op grotere oppervlakken kan worden ingezet. Ook komen er drie nieuwe handsets op de markt.

Een professionele IP-DECT productlijn is nieuw in het portfolio van de in Braunschweig gevestigde telecommunicatie provider Auerswald. Het systeem bestaat uit een IP-DECT-server en bijbehorende handsets en kan naar behoefte worden opgeschaald. Een ononderbroken gespreksoverdracht tussen de afzonderlijke radiocellen is altijd gegarandeerd, zelfs in zeer grote gebieden.

Volgens de fabrikant is de enkelvoudige oplossing met het COMfortel WS-500S basisstation met name geschikt voor medische praktijken en kleinere kantooromgevingen. Tot 20 handsets kunnen worden geïntegreerd met één basisstation. Daarnaast kan met de COMfortel WS-500M IP DECT-server ook een multi-cell oplossing worden gerealiseerd. Zo kunnen bijvoorbeeld verzorgingstehuizen of transportbedrijven maximaal 10 basisstations aansluiten voor maximaal 60 abonnees. Voor grotere gebieden, zoals kinderdagverblijven, sportvelden of musea, is het ook mogelijk om 60 IP DECT-servers te leveren voor maximaal 250 abonnees.

Drie nieuwe headsets

De drie nieuwe Auerswald IP DECT-handsets zijn ook ontworpen om indruk te maken met veel professionele functies. Alle eindtoestellen hebben een lange batterijlevensduur en bieden twaalf uur gesprekstijd. Ze hebben ook een desinfecterend en krasbestendig plastic oppervlak.

Het basismodel COMfortel M-510 bevat onder andere een online adresboek, handsfree spreken en Bluetooth. De COMfortel M-520 zakelijke handset wordt gekenmerkt door een elegant ontwerp en een 2,4-inch kleurendisplay. De COMfortel M-530 is robuust en is speciaal ontwikkeld voor ruwe omgevingen: De handset heeft een schokbestendige en antislip rubberen behuizing, en is ook gecertificeerd volgens IP65 en dus beschermd tegen stof en waterstralen.

De nieuwe IP DECT-multicel-serie is vanaf eind augustus verkrijgbaar. Bovendien zorgt de Auerswald firmware update 7.4 voor de COMpact 4000, COMpact 5200(R), COMpact 5500R en COMmander 6000 serie ITC systemen voor zero-touch provisioning van de apparaten.