Tips voor het maken van video’s op Tik Tok

Tik Tok is een sociaal netwerk dat wordt gebruikt voor het maken en delen van korte muziekclips. Ontdek de functies en volg het advies over hoe je een video maakt.

Tik Tok is het sociale fenomeen van het moment en verovert het web, met elke dag duizenden en duizenden jonge gebruikers. In tegenstelling tot andere sociale platforms is Tik Tok vooral gebaseerd op entertainment, en een van de belangrijkste kenmerken is de mogelijkheid om je creativiteit te uiten met grappige video’s, choreografieën en lip-sync nummers. Kom met Libero Tecnologia meer te weten over dit populaire sociale netwerk en begin nu met het uploaden van je video’s!

Wat is Tik Tok

Tik Tok, voorheen bekend als Musical.ly, is een innovatieve sociale app waarmee korte entertainmentvideo’s kunnen worden geüpload naar een platform. In slechts een paar jaar tijd is de app razend populair geworden, met meer dan 150 miljoen gebruikers wereldwijd. Tik Tok, dat meteen populair was bij tieners, heeft ook een meer volwassen doelgroep voor zich gewonnen en de aandacht getrokken van veel influencers, die meteen massaal zijn overgestapt op het nieuwe platform.

De nieuwigheid van deze dienst ligt in de mogelijkheid om je talent te delen en met andere gebruikers te interageren: de app stelt gebruikers in staat clips van 15 tot 60 seconden te delen, gecombineerd met muziek, geluidseffecten en filters. De clips omvatten balletten, komische mini-sketches, muzikale parodieën of lip-sync, en worden gekenmerkt door een zeer snelle en creatieve montage. Het feit dat het sociale netwerk honderden miljoenen abonnees heeft, geeft je de kans om heel populair te worden en een aanhang van miljoenen volgers op te bouwen.

Hoe Tik Tok werkt

Het eerste wat je moet doen, is de app downloaden op je smartphone: Tik Tok is gratis verkrijgbaar in de app store voor zowel Android als iOS, en heeft een muzieknootpictogram met neonkleuren op een zwarte achtergrond. Zodra je de app hebt geïnstalleerd, kun je hem meteen gebruiken om inhoud te bekijken die door andere tik tokers is geplaatst, maar om je eigen video’s te uploaden, moet je eerst een account registreren. Om een nieuw profiel aan te maken, kunt u ervoor kiezen om uw e-mailadres of telefoonnummer te gebruiken, of u kunt ervoor kiezen om het profiel te koppelen aan een andere sociale account zoals Facebook, Instagram, Twitter of Google.

U kunt nu beginnen met het opbouwen van uw pagina, uw profielfoto en korte bio uploaden, en uw feed aanpassen. Er zijn vier knoppen op de menubalk onderaan de pagina: de eerste brengt je naar je startpagina, waar je alle inhoud ziet die door je gemeenschap is geüpload in de sectie “Voor jou”, waar je andere gebruikers kunt zoeken om te volgen en video’s kunt ontdekken die op jouw smaak en interesses zijn afgestemd; dan is er de knop om een nieuwe video te uploaden, naar het berichtencentrum te gaan om met andere Tik Tok-gebruikers te chatten, en je profiel te bekijken.

Hoe video’s naar Tik Tok uploaden

Je bent nu klaar om een nieuwe video naar Tik Tok te uploaden. Het is zo eenvoudig als het indrukken van de centrale knop met het [+]-symbool en de app toestemming geven om de camera en microfoon van uw telefoon te gebruiken. Als u uw video al hebt opgenomen, hoeft u deze alleen maar vanuit de galerij te importeren, anders is het tijd om uw fantasie de vrije loop te laten! Zodra u de clip hebt gekozen, is het tijd om het geluid toe te voegen: klik op Geluid toevoegen om uit de duizenden beschikbare afspeellijsten in de app het nummer te kiezen dat bij uw video past; u kunt ook de gewenste afspeelsnelheid instellen.

Als u klaar bent met het opnemen van uw video, drukt u op het √-symbool om uw voorbeeld te bekijken en eventuele wijzigingen aan te brengen. De laatste hand kan worden gelegd door te klikken op de drie gekleurde cirkels om uw video aan te passen met tal van speciale effecten en filters. In de selfie-opnamemodus kun je de vlogknop selecteren om bewegende tekst, stickers, 3D-effecten, brillen, oren, dierengezichten en meer toe te voegen.

Om de galerij van beschikbare filters uit te breiden, kiezen veel gebruikers ervoor om apps te downloaden die vergelijkbaar zijn met Tik Tok en vervolgens hun video’s te importeren: de populairste zijn Funimate, Like en Triller. Wanneer u tevreden bent met uw creatie, klikt u op Volgende en vervolgens op Publiceren. Als u de video in de app wilt opslaan zonder hem te publiceren, klikt u op Concepten. Druk op het symbool met de pijl omlaag om de video op te slaan in de mediagalerij van uw toestel, zodat hij beschikbaar wordt voor publicatie op andere platforms.