Instructies voor het maken van een screenshot met Huawei

Er zijn verschillende opties voor het maken van een screenshot met Huawei smartphones: Afhankelijk van het model kunt u een combinatie van toetsen of gebaren gebruiken om een schermafbeelding te maken

Een schermafbeelding is niets meer dan een foto van wat er op een bepaald moment op het scherm van een monitor, tv of een ander apparaat wordt weergegeven. Het vastleggen van het scherm van uw smartphone is heel eenvoudig, meestal zijn een paar eenvoudige commando’s voldoende om een snapshot te maken. Hoe u een schermafbeelding maakt, kan echter verschillen naargelang het merk, model of besturingssysteem van uw mobiele telefoon. Met Free Technology ontdekt u hoe u een screenshot maakt op uw Huawei smartphone.

Overweeg hier een Huawei-model of andere smartphone op afbetaling te kopen:

Het merk Huawei

Huawei is een toonaangevend Chinees technologiebedrijf, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en marketing van elektronische apparaten, netwerksystemen en -oplossingen, en telecommunicatie. Sinds het begin aan het eind van de jaren tachtig heeft de Chinese reus een ereplaats veroverd op het gebied van technologisch onderzoek en ontwikkeling en onderscheidt zich met zijn producten door hoge prestaties en diensten van topkwaliteit. Het merk is vooral bekend om de productie van mobiele telefoons op basis van het besturingssysteem “EMUI”, dat ook wordt gedeeld met Honor-apparaten.

In 2018 heeft het in Shenzhen gevestigde bedrijf zich gevestigd als ’s werelds op een na grootste smartphonefabrikant (inclusief de smartphones die onder het merk Honor op de markt worden gebracht), en gaat het de concurrentie aan met giganten Samsung en Apple. Dankzij zijn inzet voor technologisch onderzoek en ontwikkeling, waarin het bedrijf meer dan 10% van zijn jaarlijkse omzet investeert voor een totaal van bijna 50 miljard dollar in het afgelopen decennium, was Huawei het eerste Chinese bedrijf ooit dat werd opgenomen in de ‘Top 100 Best Global Brands’-lijst van Interbrand.

Hoe maak je een schermafbeelding met Huawei

De smartphones van Huawei bieden geweldige prestaties en beschikken over handige functies waarmee je in elke app het scherm kunt vastleggen, schermafbeeldingen kunt bewerken en snapshots van hele webpagina’s kunt maken. Het scherm van uw toestel kunnen vastleggen is een gemakkelijke en eenvoudige manier om allerlei soorten inhoud op te slaan, zodat u die altijd beschikbaar hebt in de galerij van uw telefoon en snel kunt delen met uw contacten. Er zijn verschillende manieren om een schermopname te maken van uw Huawei telefoon.

Sleutelcombinatie

De eenvoudigste manier om een schermopname te maken op een Android- of EMUI-apparaat is door de toetsencombinatie Volume omlaag + Aan/uit te gebruiken. Om een screenshot te maken van het scherm van uw telefoon, opent u de inhoud die u wilt opslaan, drukt u tegelijkertijd op de twee toetsen en houdt u deze een paar seconden ingedrukt totdat u het geluid van de opname of een lichte trilling hoort, waarna u een voorbeeld van de zojuist gemaakte schermafbeelding op uw scherm ziet verschijnen.

Maak een schermafbeelding met behulp van gebaren

Sommige Huawei-modellen, meestal de topmodellen, zijn uitgerust met Knuckle Sense-technologie waarmee u een schermafbeelding kunt maken met een eenvoudige aanraking van uw hand. Om het vastleggen van gebaren in te schakelen, moet je naar het menu Instellingen van je telefoon gaan en in de sectie Slim de optie Vastleggen van gebaren op AAN zetten. Vervolgens kun je gewoon twee keer met je knokkel op het scherm tikken om een schermafbeelding te maken.

Sinds de meest recente updates is het ook mogelijk om een scrollende schermafbeelding te maken, d.w.z. de inhoud vast te leggen van volledige documenten of websites die meerdere pagina’s beslaan. De methode is dezelfde, en zodra u het stilstaande beeld hebt, hoeft u alleen nog maar te klikken op het commando “Scrolling screenshot” dat rechtsonder op uw toestel verschijnt. Als u de opname wilt stoppen voor het einde van de pagina, kunt u overal op het scherm klikken.

Schermafbeeldingen bewerken en delen met Huawei

Na het maken van een stilstaand beeld met behulp van een van de methoden die in dit artikel worden getoond, ziet u een voorbeeld van de schermafbeelding op uw telefoon verschijnen. Als u erop klikt, wordt een menu geopend waarmee u de foto onmiddellijk kunt delen op sociale netwerken of andere apps die op uw telefoon zijn geïnstalleerd, of de afbeelding kunt bewerken, zoals het invoegen van pijlen of tekeningen uit de vrije hand, het censureren van gevoelige details of het bijsnijden van het interessegebied.

U kunt ook eerder gemaakte schermafbeeldingen bewerken die al in de camerarol van het apparaat staan. Om dit te doen, opent u gewoon de galerij, selecteert u de foto die u wilt bewerken en klikt u op de knop Bewerken in de rechterbenedenhoek. Als u klaar bent met uw werk, kunt u de bewerkte schermafbeelding opslaan in de galerij door op het pictogram Opslaan rechtsboven te klikken, of online en in andere apps delen.