Also eert innovatieve start-ups

Dit jaar reikt Also voor de achtste keer de Startup Award uit. Met deze wedstrijd mikt de ICT-distributeur op jonge technologiebedrijven. Kandidaten kunnen hun business case nog tot 31 augustus indienen.

De Also Startup Award gaat zijn achtste ronde in: net als in voorgaande jaren eert de ITC-distributeur ook in 2021 jonge technologiebedrijven. Daartoe moeten de aanvragers een presentatie van hun business case indienen waarin zij hun business model presenteren en het innovatiepotentieel van hun idee voor de ICT-industrie aantonen. De uiterste datum voor de indiening van aanvragen is 31 augustus.

Een deskundige jury zal de presentaties beoordelen en de winnaars selecteren. Zij zullen medio september worden bekendgemaakt tijdens een virtuele live-presentatie. De winnende start-ups krijgen de kans om hun producten via het partnerecosysteem van Also op de markt te brengen. Hierbij zijn 110.000 wederverkopers in 90 landen wereldwijd betrokken.

“Win-win situatie”

Gustavo Möller-Hergt, CEO van Also Holding, noemt de prijs een “belangrijke springplank voor jonge technologiebedrijven”. Naast het grote netwerk van gespecialiseerde handels- en fabrikantenpartners biedt de distributeur hun een platform waar samenwerkings- en verkoopmogelijkheden kunnen worden benut. Omgekeerd zouden partners ook een concurrentievoordeel kunnen behalen door nieuwe oplossingen op de markt te brengen. “De award creëert dus een win-win situatie voor alle betrokkenen.”

Geïnteresseerde bedrijven kunnen hun aanvraag voor de Also Startup Award rechtstreeks sturen naar [email protected] met als onderwerp “#startupaward”.