Orii, de slimme ring die van uw vinger een telefoon maakt

Orii maakt gebruik van beengeleiding en stelt u in staat te bellen, berichten te versturen en zelfs de wekker te zetten. Maar het heeft een smartphone nodig om te werken

In hightechkringen is het leidmotief altijd hetzelfde: de smartphone zal op een dag verdwijnen en worden vervangen door andere apparaten. Welke dat zijn, is nog niet bekend. Intussen komt er iemand in beweging. Zoals Origami Labs, dat een ring heeft uitgevonden die je vinger in een telefoon verandert.

Orii, de naam van het futuristische apparaat, ziet eruit als een gewoon kledingaccessoire. In werkelijkheid is het apparaat veel meer dan dat. Het belangrijkste kenmerk is dat het belooft uw smartphone te vervangen. Het enige wat je hoeft te doen is de ring tegen je oor houden. Een beetje zoals een telefoonteken nadoen. Orii gebruikt beengeleiding om impulsen naar uw oor te zenden. En dat is nog niet alles. Het systeem, dat al op andere toestellen te zien is, maakt het ook mogelijk om te antwoorden. En dat is nog niet alles. Met het systeem, dat al op andere toestellen te zien is, kun je ook antwoorden door gewoon een ring om je vinger te doen. Daarnaast is het ook mogelijk om berichten te versturen.

Hoe Orii werkt

Om Orii te activeren, raak je gewoon je oor aan en de Origami Labs smart ring begint te werken. Zoals eerder gezegd, maakt het toestel gebruik van beengeleiding, waarbij trillingen via je vinger worden gestuurd. En het lijkt erop dat de geluidskwaliteit zeer hoog is, zelfs in omstandigheden met veel omgevingslawaai. De microfoon is uitgerust met een ruisonderdrukkingssysteem. Bovendien zorgt beengeleiding ervoor dat de audio-ontvangst zeer helder is.

De ring praat met Siri en Google Assistant

Hoewel de slimme ring de plaats van een mobiele telefoon kan innemen, heeft hij nog steeds de ‘oude’ en dierbare smartphone nodig om te functioneren. Orii integreert met het mobiele apparaat via een Bluetooth-verbinding. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen met het Origami Labs apparaat. Dankzij de spraakbesturing kunt u Orii bijvoorbeeld gebruiken om vertalingen te maken, de wekker in te stellen, berichten te lezen en te beantwoorden. Het slimme apparaat ‘werkt’ samen met de virtuele assistenten van Apple en Google.

De ring is ook handig voor het filteren van inkomende meldingen, dankzij de speciale app, die beschikbaar is voor Android en iOS. Orii is ook waterbestendig en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Prijs en releasedatum

Om het project te financieren, is Origami Labs een financieringscampagne gestart op Kickstarter, een van de belangrijkste crowdfundingplatforms. Startprijs 99 dollar, ongeveer 86 euro tegen de huidige wisselkoers. De eerste ringen zullen vanaf februari 2018 worden geleverd.