imei

Een International Mobile Equipment Identity (IMEI) is een uniek nummer voor het identificeren van een apparaat op een mobiel netwerk. Het werkt hetzelfde als een sofinummer of serienummer, maar identificeert telefoons specifiek. Het nummer heeft 15 cijfers en bestaat uit vier groepen zoals onderstaand model:

Nnnnnn – nn-nnnnnn-n

IMEI gebruikt

Een IMEI-nummer wordt toegewezen aan elke Global System for Mobile Communications (GSM) -telefoon, waarbij GSM een digitaal cellulair systeem is. Telefoonmaatschappijen en fabrikanten delen IMEI-nummers om het volgen van smartphones mogelijk te maken die mogelijk zijn gestolen of gecompromitteerd. Als iemand bijvoorbeeld zijn telefoon zou laten stelen, kan hij contact opnemen met zijn provider en het apparaat op de zwarte lijst laten zetten op basis van het IMEI-nummer. Dit betekent dat de telefoon niet kan bellen of gebeld kan worden en geen verbinding kan maken met internet, zelfs niet met een nieuwe simkaart.

Een IMEI-nummer is ook handig bij het kopen van een gebruikte telefoon. Als u een IMEI-checker gebruikt, kunt u zien of een telefoon als verloren is opgegeven, op de zwarte lijst staat of is onderworpen aan een verzekeringsclaim. Het identificatienummer vermeldt ook details over een telefoon, zoals het merk, het model, het jaar van uitgave en andere specificaties.

Hoe u uw IMEI-nummer kunt controleren

Het IMEI-nummer is meestal te vinden in de instellingen van een telefoon. Op oudere iOS- of Android-apparaten kan de IMEI zich echter in de simkaarthouder of op de achterkant van het apparaat bevinden. Als het apparaat een verwijderbare batterij heeft, bevindt de IMEI zich onder de batterij naast het SIM-slot. Voor het vinden van de IMEI op nieuwere apparaten:

iOS

  1. Open Instellingen en selecteer General
  2. Kies Over een 
  3. Scrol omlaag naar de gelabelde primaire instelling IMEI om het IMEI-nummer te bekijken

Android

  1. Open Instellingen
  2. Chose Over apparaat or Over de telefoon
  3. kies Status om het IMEI-nummer en de mobiele contactgegevens te bekijken

Zodra het IMEI-nummer is gevonden, slaat u het nummer op een veilige plaats op. Als het nummer in verkeerde handen komt, kunnen kwaadwillende partijen het nummer gebruiken om de service van de telefoon in gevaar te brengen.

Gerelateerde link