WhatsApp, wat te doen als je je telefoonnummer wijzigt

Elke keer dat we ons nummer op onze telefoon wijzigen, lopen we het risico WhatsApp-contacten en -gesprekken te verliezen, hier is hoe je de gebruiker wijzigt vanuit de app-instellingen

WhatsApp is een fundamentele app voor elk mobiel apparaat. We kunnen er op elk moment mee chatten met vrienden, familie en collega’s en we kunnen er ook mee bellen en videobellen. In tegenstelling tot andere soortgelijke diensten is WhatsApp gekoppeld aan ons telefoonnummer. Wat doen we als we ons nummer veranderen?

Het veranderen van je nummer is nu minder gebruikelijk dan vroeger. De meeste maatschappijen staan toe dat u uw nummer behoudt, zelfs als u van maatschappij verandert. Er zijn echter nog steeds redenen om uw telefoonnummer te wijzigen. Na een diefstal, bijvoorbeeld, of om minder traceerbaar te zijn, of zelfs om een verlopen kaart te vervangen. Maar wat gebeurt er in dit geval met onze contacten op WhatsApp? Wat moeten we doen om te voorkomen dat we belangrijke gesprekken verliezen en geen contact meer kunnen opnemen met nummers van werk of familie?

Het wijzigen van je nummer op je account

Het wijzigen van je nummer op je WhatsApp-account is heel eenvoudig. Het enige belangrijke is dat u ervoor zorgt dat beide kaarten nog actief zijn. De nieuwe sim moet met name in staat worden gesteld sms’jes en oproepen te ontvangen. Ga dan naar de instellingen van de toepassing, klik op Account en selecteer Nummer wijzigen. De dienst zal u vragen de cijfers van uw huidige rekening in te voeren en vervolgens de cijfers van uw nieuwe rekening. De applicatie zal ons een toegangscode tot het nieuwe nummer sturen via SMS of voice call, afhankelijk van onze voorkeur. Zodra we het bericht of telefoontje ontvangen, hoeven we alleen nog maar te klikken op de optie “Gereed” op de pagina Nummer wijzigen van onze account en de wijziging van de WhatsApp-account is voltooid. Zodra u zich aanmeldt met uw nieuwe nummer, hebt u al uw oude contacten en gesprekken weer terug, zonder dat u belangrijke gegevens of informatie verliest.