Hoe verberg je je mobiele nummer

Om je privacy te beschermen kan het belangrijk zijn om anoniem te bellen, hier is hoe je dat instelt op iPhone, Android en Windows Phone

Heden ten dage is het beschermen van je privacy essentieel, zodat je niet te veel vertrouwelijke informatie in handen van te veel mensen laat. Daarom is het in sommige gevallen raadzaam om te bellen terwijl u uw telefoonnummer verbergt.

Anoniem bellen met uw smartphone of normale mobiele telefoon is heel eenvoudig. Zelfs degenen die geen bijzondere technische kennis of gevoel voor nieuwe technologieën hebben, kunnen het doen. Vrijwel alle telefoons, of het nu Android, iPhone of Windows Phone is, zijn uitgerust met de functie ‘Privénummer’, waarmee we ons mobiele nummer voor de ontvanger kunnen verbergen. Een functie die we kunnen gebruiken ongeacht de operator van onze SIM en de operator van het gebelde nummer. Het verbergen van het nummer in gesprekken laat geen totale anonimiteit toe. Wetshandhavingsinstanties en telefoonbedrijven zullen altijd weten van wie het gesprek afkomstig is.

Hoe verberg je je mobiele nummer op Android

Wat voor type telefoon je ook hebt, het is de moeite waard om te onthouden dat het verbergen van je telefoonnummer helemaal gratis is voor iedereen. Als je een Android smartphone hebt, zijn er verschillende manieren om anoniem te bellen. Het eenvoudigste is om de code #31# in te voeren voor het mobiele telefoonnummer dat u privé wilt bellen. Toets dan #31# plus het nummer van de ontvanger in en druk op het groene hoornsymbool om anoniem te bellen. Met deze techniek ontvangt de ontvanger de oproep met de woorden Privé-nummer of Onbekend nummer.

Als u niet telkens de nummers plus de code #31# wilt moeten draaien, kunt u toepassingen installeren voor anonieme oproepen. Met Anonym Call, bijvoorbeeld, kunt u uw mobiele nummer in slechts enkele ogenblikken verbergen. Zodra het programma is geïnstalleerd, hoeven we bij elk gesprek alleen maar de functie Anoniem bellen uit of aan te schakelen om ons nummer te verbergen.

Een drastischer alternatief is om altijd anoniem te bellen. Een drastischer alternatief is om altijd anoniem te bellen, d.w.z. de verbergnummerfunctie standaard op uw smartphone in te stellen. Om dit te doen, gaat u gewoon naar het kiesscherm en klikt u op het menu (horizontaal icoon met drie puntjes). In het tabblad dat opent, selecteert u Instellingen, vervolgens Overige instellingen en ten slotte Gespreksidentificatie.

Hoe verberg je het mobiele nummer op iPhone

Om anoniem te bellen met iPhone kunnen we de techniek van de code #31# gebruiken: typ deze gewoon voor het te bellen nummer (bijvoorbeeld #31#3001234567) en begin het gesprek. Als deze techniek onpraktisch lijkt, kunnen we de Instellingen van ons toestel openen en Telefoon selecteren. Klik dan op Toon ID en zet het op UIT. Op deze manier, zal ons mobiel nummer verborgen zijn in alle gesprekken. Als u “klassieke” oproepen wilt doen, d.w.z. oproepen waarbij uw nummer zichtbaar is, hoeft u uiteraard alleen maar het proces om te keren en het vinkje op AAN te zetten.