WhatsApp, hoe haal je berichten terug als je je nummer en smartphone verandert

Als je WhatsApp-berichten moet terughalen als je je smartphone en telefoonnummer verandert, is de procedure een beetje ingewikkeld, hier is wat je moet doen

Het veranderen van smartphone- en simkaartnummer is altijd een nachtmerrie, vooral als het gaat om WhatsApp. De laatste jaren is het echter gemakkelijker geworden: door een gebruikersprofiel aan te maken, worden al onze gegevens en informatie opgeslagen in de cloud en het duurt slechts een paar minuten om ze op te halen.

Op WhatsApp zijn we gewend om de back-up van de applicatie te gebruiken om ervoor te zorgen dat we de berichten, foto’s en video’s die we ontvangen, bewaren. Als we per ongeluk een bericht wissen, kunnen we gewoon de back-up gebruiken om het te herstellen. En hetzelfde geldt als u van smartphone verandert (alleen als het besturingssysteem hetzelfde is, anders wordt het ingewikkeld). Maar als u besluit uw smartphone en SIM tegelijkertijd te vervangen, is de procedure voor het terughalen van uw berichten veel ingewikkelder. Het is niets dat je niet kunt doen, maar je moet alle stappen zorgvuldig volgen. Hier lees je hoe je dat doet.

WhatsApp-berichten herstellen: bereid je telefoon voor

Het eerste wat je moet doen is je oude telefoon nemen en een volledige back-up maken van je WhatsApp-chats. Om dit te doen moeten we de app openen en naar Instellingen > Chats > Chats back-uppen gaan en kiezen voor een back-up naar zowel de telefoon als ons Google Drive-account.

De tweede stap is om de nieuwe simkaart in de nieuwe smartphone te plaatsen en deze aan te zetten, waarbij onmiddellijk zowel de Wi-Fi- als de gegevensverbinding wordt uitgeschakeld. Ga nu terug naar je oude telefoon, open WhatsApp en ga naar Instellingen > Accounts > Nummer wijzigen. We volgen de stappen en geven het nieuwe nummer op waarnaar de bevestigingscode moet worden gestuurd. We ontvangen hem natuurlijk op de nieuwe smartphone met de nieuwe SIM erin, maar we moeten hem invoeren op de oude smartphone met de oude SIM. Daarna moeten we WhatsApp herstellen vanaf de telefoon en een nieuwe back-up maken. Dit is een beetje tijdrovend, maar noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je geen enkel bericht verliest.

Opslaan van oude WhatsApp-berichten naar een nieuw nummer

Nu kunnen we teruggaan naar de nieuwe smartphone, de verbindingen opnieuw activeren en de WhatsApp-app downloaden. Natuurlijk zullen we moeten inloggen met het profiel dat bij het nieuwe nummer hoort en de app zal na een paar minuten weer als vanouds werken, maar we zullen nog steeds niet over de oude berichten beschikken. WhatsApp vraagt of we onze chats willen herstellen tijdens het installatieproces. We moeten ja zeggen en aangeven dat de app de back-up moet downloaden van Google Drive. Het zal meer of minder tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van het back-upbestand, maar aan het einde van de operatie zullen we al onze oude berichten hebben, op het nieuwe nummer en op de nieuwe smartphone.