Hoe het serienummer, IMEI en UDID van de iPhone te vinden

Serienummer, UDID, IMEI. De gegevens die een iPhone identificeren zijn verschillend. Hier is hoe u ze kunt vinden en hoe u ze van elkaar kunt onderscheiden op basis van hun respectieve betekenis

Serienummer, IMEI, UDID. Dit zijn allemaal namen die verwarring kunnen veroorzaken bij iPhone-gebruikers. Deze informatie is echter van cruciaal belang als we onze telefoon verliezen of als hij wordt gestolen. Laten we eens kijken wat deze termen betekenen en hoe we ze kunnen traceren op de iPhone

Laten we beginnen met het serienummer. Dit is een unieke code die uw iPad of iPhone identificeert. In principe is het de naam van je apparaat. Het is de belangrijkste informatie voor het herkennen van uw telefoon of tablet. Het serienummer zal bij verschillende gelegenheden van pas komen. Vooral als we een claim moeten indienen of een reparatie moeten laten uitvoeren in een Apple Store. En soms wordt ook het serienummer geanalyseerd wanneer het apparaat wordt verkocht of vervangen. Om het serienummer van de iPhone te achterhalen, opent u de instellingen van de telefoon, gaat u naar Algemeen en klikt u vervolgens op Info. Klik in dit gedeelte op Serienummer en voer de code in.

IMEI

Het IMEI of International Mobile Equipment Identify is een ander uniek nummer voor uw elektronische apparaat. Het is een code die nodig is om vast te stellen of onze telefoon geen vervalsing is en is de informatie die we aan Apple en de autoriteiten moeten geven als onze telefoon wordt gestolen. Om de IMEI van uw iPhone te achterhalen, klikt u op Instellingen, vervolgens op Algemeen en vervolgens op Info.

UDID

De UDID of Unique Device Identifier is een unieke toegangscode die wordt gebruikt om de diensten van Cupertino op uw iPhone te gebruiken. In principe is het het nummer dat onze account identificeert waarmee we toegang hebben tot de verschillende Apple apps. Om die te vinden, moeten we iTunes gebruiken.

Vind UDID, IMEI en serienummer in iTunes

Om diverse informatie over ons Apple-apparaat te vinden zonder de instellingen te hoeven doorlopen, kunnen we de iPhone op de Mac aansluiten en naar iTunes gaan. Druk gewoon op het smartphone-icoontje in de linkerbovenhoek van de Cupertino-app zodra de telefoon met de computer is verbonden. Zodra u op het pictogram hebt geklikt, wordt een pagina geopend met informatie over uw iPhone, zoals het serienummer, de UDID en de IMEI.

Modelidentificatie

Naast de reeds genoemde codes is er nog een vierde informatiebron die belangrijk kan zijn om over uw telefoon te weten, namelijk het nummer dat het model van uw toestel aangeeft. Dit is geen uniek nummer; andere iPhones en iPads kunnen het ook hebben. Het is de code die eenvoudig aangeeft welk type model we hebben. We hebben het niet over de woorden iPhone 6, iPhone 7 enzovoort, maar over het nummer dat verklaart wanneer en waar het toestel werd geproduceerd. Deze informatie wordt gebruikt in geval van storingen aan bepaalde modellen, voor reparaties en vervangingen.